Nole: "Mnogo treniram da bih ušao u pravu formu"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.02.2014.
19:55
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je nakon trijumfa nad Denisom Istominom u prvom kolu turnira u Dubaiju da bi naporan rad uskoro trebalo da počne da mu se isplaćuje.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta ostvario je petu pobedu u tekućoj takmičarskoj sezoni a prvu na ATP turniru u Dubaiju.

Novak Đoković savladao je Denisa Istomina u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju rezultatom 2:0 (6:3, 6:3) a nakon meča je izjavio da do pobede nije stigao tako lako, kao što bi se dalo zaključiti po konačnom rezultatu.

"Nije bilo lako kao što bi se možda moglo zaključiti po rezultatu. Morao sam dobro da se potrudim da bih osvojio svoje gemove. Servis mi je dobro funkcionisao u drugom setu, što mi je pomoglo da osvojim više lakih poena. Ipak, nisam igrao četiri-pet nedelja i to se videlo na terenu" rekao je Novak.

Srbin je od početka sezone nastupio samo na Australijan Openu gde je eliminisan u četvrtfinalu. Đoković je kazao da je u prethodnom periodu naporno trenirao i da bi plodovi rada trebalo da budu ubrani u narednim mesecima.

"Mnogo sam trenirao, dosta sam vremena provodio na terenu pokušavajući da unapredim igru i da uđem u pravu formu. Pre ili kasnije, sve će doći na svoje mesto" zaključio je Đoković.

Đoković je do sada slavio 29 pobeda na turniru u Dubaiju koji je u karijeri osvajao četiri puta. Ukoliko u osmini finala savlada Španca Bautista-Aguta biće mu to 550. pobeda na ATP turnirima u karijeri.

Ne propustite