Novak rutinski do drugog kola

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 26.05.2014.
17:07
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u drugo kola drugog Gren Slema ove sezone nakon pobede nad portugalskim teniserom, Žoaom Sousom, sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:3) u setovima.

Facebook: Novak Djokovic
Facebook: Novak Djokovic

Povezane vesti

Jedini problem u prvom kolu Rolan Garosa Novaku Đokoviću predstavljala je kiša, koja je meč prekinula dva puta danas.

Novak je furiozno krenuo, poveo sa 4:0, ali je zatim Sousa napravio brejk kada je usledio prekid zbog pomenute kiše.

Po povratku na teren Đoković je ponovo napravio brejk, a zatim i osvojio gem na svoj servis što je značilo i osvajanje prvog seta za 33. minuta igre.

U drugom nije bilo brejka sve do 5. gema kada je Đoković iskoristio prvu brejk loptu i napravio ključnu prednost. Dva gema kasnije, Sousa je jedan smeč poslao u aut što je Đokoviću donelo novo oduzimanje servisa protivniku, bilo je 5:2.

Usledila je još jedna pauza zbog kiše iako je Novak bio samo na četiri poena od pobede, a on je svakako znao da je iskoristi popričavši sa dečakom koji skuplja loptice.

Ubrzo se nastavilo, Đoković je spasio dve brejk lopte, iskoristio drugu set loptu i došao na set do drugog kola gde ga čeka Žeremi Šardi.

Treći set je krenuo u već viđenom toku, Novak je napravio brejk u 3. i 5. gemu i lako došao do pobede, bilo je na kraju 6:3 u trećem setu.

Ne propustite