Novi početak u Novom Mestu (17.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.12.2012.
10:29
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana gostuju u Novom Mestu ekipi Krke u okviru 15. kola regionalne košarkaške lige. Biće to prilika da se u poslednjem takmičarskom meču u 2012. godini prekine serija neuspeha i da se najavi uspešnija 2013. godina.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Nakon tri vezana poraza u EL i ABA ligi košarkaši Partizana večeras, u subotu 22. decembra, gostuju ekipi Krke iz Novog Mesta u okviru 15. kola regionalne košarkaške lige.

Suspendovanog Duška Vujoševića ponovo će menjati Velimir Gašić koji je predvodeći ekipu u Zadru umalo odveo crno-bele do jako važnog trijumfa.

Kako je meč u dvorani "Krešimir Ćosić" izgubljen u poslednjoj sekundi ne čudi što košarkaši Partizana pred duel sa Krkom imaju samo jednu misao u glavi, kako ostvariti pobedu!?

"Na nama je da pokušamo da pronađemo izlaz iz perioda utakmica koje smo gubili u poslednjim sekundama, odnosno da dođemo u situaciju da u narednim mečevima prelomimo rezultat u nekom mnogo povoljnijem periodu po nas. Mislim da su igrači svesni jako dobro celokupne situacije i očekujem njihovu reakciju" kazao je zamenik Duška Vujoševića.

Partizan je trenutno četvrti na tabeli nakon poraza od Solnoka i Zadra dok je domaćin jedanaesti sa pet pobeda i devet poraza u dosadašnjem toku sezone. Ipak, iako je Partizan kvalitetniji tim i ostvario je trijumf u prvom delu sezone (79:60) iz više razloga crno-beli ne mogu biti favoriti za pobedu.

Krka objektivno nije ekipa od koje bi šampion Srbije trebalo da zazire ali kako su se crno-beli opekli na mleku (Bamberg, Solnok i Zadar), od sada će i "u jogurt (Krka) morati da duvaju" pre no što ga popiju.

Najbolji pojedinac domaćeg tima je Jure Lalić koji je najbolji šuter za dva poena u čitavoj ligi.

I ovoga puta jasno je da bi Partizan trebalo da bude u prednosti ali će mentalni napredak nakon teških poraza crno-beli morati da pokažu na terenu.

Novo Mesto simbolično bi moglo da predstavlja Partizanov novi početak a duel Krke i šampiona Srbije igra se sa početkom od 17 časova.

Ne propustite