O ovome je Rio govorio...

Autor: Boris Jovanović
petak 19.10.2012.
09:16
Izvor: Sportske.net

Uz nadu da će Srbija naći način da se obračuna sa onima koji su vređali Denija Rouza na rasnoj osnovi posle meča, postoji li ista takva nada kada je Engleska u pitanju? Ovo je slučaj jednog momka koji je bio u Kruševcu, Marvina Sordela.

Povezane vesti

Sordel je momak koji je na početku meča pogodio stativu, inače nastupa za Bolton i tvrdi da je 6. oktobra, pred pauzu, na gostovanju Milvolu doživeo rasističke uvrede.

Ne samo on, već i saigrači Daren Pratli, Benik Afobe kao i Li Čung Jong iz Južne Koreje.

Besni navijači Milvola su mu poručili da je lažov, a sam Sordel je napisao:

"U Engleskoj ljudi i dalje ispaljuju rasističke povike sa tribina. Nas četvorica smo svašta čuli na svoj račun. Najsmešnije od svega je što je policija stajala nekoliko metara dalje i nisu učinili ništa".

Ovo je izazvalo lavinu komentara, a na "Fejsbuku" je postavljena slika koju vidite, uz poruku Sordelu:

"Ne igraj se sa navijačima Milvola".

Ovakva slika je protumačena kao pretnja ubistvom, pa se očekuje reakcija policije.

U međuvremenu je reagovao Milvol čiji navijači imaju lošu reputaciju izvan granica Engleske, iako "Lavovi" nisu imali većih uspeha.

"Mi nismo rasistički klub, mnogo smo učinili da promenimo imidž, ali medijima je lakše da nas optužuju", rekao je predsednik Milvola, Džon Berilson.

On je dodao da su u prethodne dve godine, najbolji igrači kluba u izboru navijača bili tamnoputi fudbaleri Abdu i Mkadanvir.

Kako rekosmo, Srbija ne sme da stavlja glavu u pesak i svim silama mora da iskoreni ovakve pojave, ali definitivno ne zbog engleskih lekcija. Jer, svako treba da počisti u svom dvorištu...

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.