Ocene - Kejhil je junak Čelsija, jalova inicijativa 'Jorgandžija'

Autor: Vladimir Nestorović
utorak 22.04.2014.
23:38
Izvor: Sportske.net

Meč između Atletiko Madrida i Čelsija je završen rezultatom 0:0, što potpuno odgovara gostima, pa će odluka o finalisti Lige šampiona pasti na 'Stamford Bridžu' naredne srede.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Atletiko Madrid:

Kurtoa - 7 - Pozajmljeni igrač Čelsija bio je prilično samouveren kada su u pitanju bile duge lopte 'Plavaca'. Nije imao puno posla.

Huanfran
- 7 - Konstantno se priključivao napadu svoje ekipe i bio velika pretnja sa desnog boka. Uputio par dobrih centaršuteva, ali ga je Vilijan uspešno čuvao.

Miranda - 6 - Nešto slabiji od ostatka odbrane 'Jorgandžija'. Zaradio je žuti karton posle neopreznog starta u finišu utakmice.

Godin - 7.5 - Uspeo je da osujeti malobrojne napade Čelsija. Veoma brzo se oslobađao lopte i neutralisao je Fernanda Toresa.

Luis - 7.5 - Sjajna partija levonogog Brazilca, nekoliko odličnih centaršuteva i akcija sa njegovim saigračima. Među najzapaženijim u svojoj ekipi.

Koke - 6.5 - Nije uspeo da stvori neku priliku za svoje saigrače, ali je bio siguran na lopti i konstantno pokušavao da igra ka golu Čelsija.

Suarez - 7 - Uspešno 'patrolirao' sredinom terena, a imao je najbolju priliku u prvom poluvremenu, ali je njegov šut završio pored gola.

Gabi - 6.5 - Izveo solidan 'slobodnjak' u drugom delu, ali je Švarcer uspeo da interveniše. Bio prilično kreativan sa svojim dodavanjima u sredini terena.

Dijego - 6.5 - Trudio se da nađe prostora, ali nije uspeo usled zgusnute odbrane i sredine Čelsija. Nije se libio da šutira u par navrata.

Garsija - 7 - Ubacivao se u napad iz dubine, bio veoma požrtvovan, kao i većina njegovih saigrača.

Dijego Košta - 6.0 - Nije uspeo da dođe do prilike usled veoma motivisanih štopera Čelsija Terija i Kejhila.

Sosa - Neocenjen, bez učinka za malo minuta provedenih na terenu.

Turan - 6.5 - Izgledao veoma raspoloženo, odigrao poslednjih pola sata, zapretio golu Čelsija u par navrata.

Vilja - Neocenjen, ušao u finišu meča.

Čelsi:

Čeh - bez ocene - U 16 minuta provedenih na terenu nije imao puno posla. Nakon povrede ga je zamenio Mark Švarcer.

Kol - 7 - U par navrata je bio nesiguran, sigurno kao posledica duge pauze. Pokušao je da se priključi i napadu, ali uglavnom bez opasnosti po domaće.

Teri - 7 - Veoma solidan nastup kapitena 'Plavaca', zajedno sa Kejhilom neutralisao Dijega Koštu. Zbog povrede napustio meč u drugom delu.

Kejhil - 8 - Igrač utakmice, bez dileme. Sa Terijem se izborio sa pretnjom u vidu Dijega Košte, a glavom je izblokirao pokušaj napadača Atletika u finišu meča.

Aspilikueta  - 7.5 - Posle dugo vremena zaigrao na desnom boku. Nije dozvolio da ga probiju po toj strani.

Mikel - 7 - Uspeo da neutrališe Dijega u najvećem delu meča, sjajno sačuvao prostor ispred odbrane 'Plavaca'.

Luiz - 7 - Sa Mikelom uspešno pomagao svojoj odbrani, oduzeo nekoliko lopti u kritičnoj zoni. Nije previše komplikovao za razliku od svoje uobičajene igre.

Lampard - 6 - Zbog žutog kartona propustiće revanš, ali je imao sreće što ga sudija nije isključio usled igranja rukom.

Ramireš
- 6 - Prilično neubedljiv u ofanzivi svoje ekipe, ali je dosta pomogao odbrani u sprečavanju naleta 'Jorgandžija'.

Vilijan - 7 - Neumorni Brazilac trčao je napred i nazad punih 90 minuta, ali nije imao adekvatnu podršku svojih saigrača. Pomagao u defanzivi pri zatvaranju Huanfrana.

Tores
- 6.5 - U par navrata mogao je da zapreti Kurtoi, ali nije imao koncentracije u završnici. Imao je nekoliko dobrih prodora, ali se i obrukao u par situacija pri prijemu lopte.

Švarcer
- 7.5 - Sjajno je zamenio Čeha posle povrede i bio siguran u svojim intervencijama. Odlično reagovao kod slobodnog udarca Gabija u drugom delu igre.

Šurle - 6 - Ušao umesto Terija u drugom poluvremenu, nije previše pretio u napadu, ali je pomogao u defanzivi po desnom boku.

Ba - Neocenjen, bez učinka za malo vremena provedenog na terenu.

Ko se po vama najviše istakao na ovom meču? Šta predviđate u revanšu?

Ne propustite