Od naredne sezone nove lopte u JSL?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.03.2014.
17:20
Izvor: Sportske.net

Plodonosna saradnja koju je FSS jesenas potpisao sa kompanijom "Selekt" mogla bi da dovede do proširenja što bi uslovilo korišćenje lopti pomenutog proizvođača na mečevima Jelen Superlige.

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije i danski proizvođač lopti, kompanija "Selekt", potpisali su prethodne jeseni ugovor o sponzorstvu kojim je dogovoreno da utakmice Prve lige Srbije i Prve futsal lige Srbije budu igrane loptama koje proizvodi pomenuta kompanija.

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, u Beogradu, održana je konferencija za medije na kojoj su gosti bili direktor kompanije koja zastupa interese "Selekta" na prostorima zemalja bivše SFRJ kao i regionalni menadžer danske firme.

Predstavnici kompanije "Selekt" zadovoljni su kako je saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije do sada tekla i nadaju se njenom skorom proširenju.

Vlasnik kompanije "Merkjuri" koja zastupa interese "Selekta" u zemljama bivše SFRJ izjavio je da bi od naredne sezone (2014/2015) lopte danske kompanije mogle da postanu deo Jelen Superlige kao i mečeva koje igra reprezentacija Srbije.

"Takmičenje u PLS uveliko se zahuktava u nastavku sezone i verujemo da će obe strane i na tom polju imati dosta uspeha. Pravi poslovni uspon, ipak, očekujemo u sezoni 2014/2015. A, konačno, verujemo da postoji prostor u budućnosti da se razgovara i na temu prisutnosti 'Select' lopti na utakmicama Superlige Srbije, kao i u mečevima reprezentativnih selekcija Srbije" izjavio je Nikola Sumina Laufer.

Tehnički partner Jelen Superlige ali i reprezentacije Srbije do sada je bila kompanija "Najk" čijim su loptama igrane utakmice u našoj najjačoj fudbalskoj ligi ali i one koje je reprezentacija igrala kao domaćin u prethodnim kvalifikacionim ciklusima.

Očigledno je da su u FSS odlučili da višegodišnju uspešnu saradnju sa kompanijom "Najk" okončaju i okrenu se novim partnerima. O tome svedoči i činjenica da će reprezentativci Srbije u predstojećim kvalifikacijama za EP u Francuskoj nositi opremu kompanije "Umbro".

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.