OFK oštećen, Novi Pazar ne!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.12.2013.
09:43
Izvor: Sportske.net

Član Sudijske komisije Đorđe Žutić ocenio je da će glavni arbitra malog gradskog derbija na Karaburmi morati na hlađenje zbog greške kojom je oštetio OFK Beograd, a istom prilikom Žutić je procenio da Novi Pazar nema razloga da se žali na odluku Boška Jov

Povezane vesti

Pretposlednje kolo Jelen Superlige iznedrilo je kulminaciju povika na arbitre i njihove odluke pošto su se čak četiri kluba zvanično žalila na neku od odluka koje su sudije donele u 14. kolu domaćeg šampionata.

Spartak je tako uložio žalbu na suđenje Dejana Dimitrijevića smatrajući da je ovaj prestrogo dosudio jedanaesterac za Partizan. Novi Pazar je uložio žalbu na odluku Boška Jovanetića da dosudi penal Radničkom u Kragujevcu, Čukaričani 'grme' na sudiju Glođovića jer je dosudio 'nepostojeći' korner iz kog su primili gol u Nišu, dok Napredak 'vija' Nenada Đokića zbog poništenog gola na "Karađorđu".

Sudijska komisija tek će zasedati povodom uloženih žalbi ali je jedan od njenih članova Đorđe Žutić već komentarisao pojedine sporne situacije iz 14. kola JSL.

Gostujući na TV "Arena Sport" Žutić je izrazio mišljenje da Novi Pazar, na primer, nema razloga da se žali jer je prekršaj kod spornog penala napravljen na liniji šesnaesterca što je sastavni deo kaznenog prostora.

Novopazarci su se inače žalili da je Jovanetić nagradio penalom Kragujevčane iako je, prema njihovom mišljenju, prekršaj napravljen van kaznenog prostora.

Interesantno je, međutim, da žalbi na suđenje Milana Jeremića u malom gradskom derbiju između OFK Beograda i Crvene zvezde nije bilo ali to ne znači da nije bilo grešaka.

Žutić je konstatovao da je Zvezdi opravdano dosuđen jedanaesterac koji je Vasiljević načinio faulirajući Mrđu, ali je zato Jeremić propustio da i "Romantičare" nagradi kaznenim udarcem u situaciji kada je Mijailović načinio prekršaj za najstrožu kaznu.

"Prekršaj ili takozvamno 'čišćenje' igrača u crveno-belom dresu (Mijailovića) u finišu utakmice nad igračem domaćeg tima bilo je za najstrožu kaznu" kazao je Žutić.

Ostaje da se vidi kako će Sudijska komisija reagovati povodom žalbi pa valja sačekati zvanične sankcije ili 'pomilovanja' za arbitre koji su delili pravdu na mečevima 14. kola JSL.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.