Oklahoma nemoćna pred Dankanom!

Autor: Boris Jovanović
utorak 20.05.2014.
08:46
Izvor: Sportske.net

Tander bez Ibake nije imao rešenje u reketu, San Antonio relativno lako otvorio zapadno finale pobedom u svom Teksasu.

Beta/AP Photo/
Beta/AP Photo/

Povezane vesti

Plan San Antonija je funkcionisao do savršenstva. Napali su reket Oklahome, pomoglo im je to što Ibaka nije igrao. Rezultat, ubedljivih 122:105, uz 27 poena Tima Dankana.

Parkera nije usporila povreda, povlačio je konce na uobičajen način, na kraju 14 poena i 12 asistencija za 36 minuta.

San Antonio je lako probijao odbranu gostiju, iz reketa su ubacili 66 poena, imali su 58% šuta, jasno, ishod je morao biti ovakava. Ni u jednom meču plej ofa, Tander nije dopustio rivalima ovakav procenat, za njih teškove već slede, moraće nekako bez Ibake koji je završio sezonu da zatvore reket.

Produkcija njihove dve najveće zvezde Duranta i Rasa Vestbruka bila je na očekivanom nivou, kombinovali su 53 poena (28, 25), ali su preostala trojica startera, Sefološa, Kolison i Perkins zajedno dodali samo 5 poena i 13 skokova. Ok, radi se o defanzivcima, ali svejedno, sa takvim učinkom u ofanzivi nema mnogo nade u ovom finalu.



San Antonio je od početka hranio loptama Dankana, on je ubacio 6 od prvih 7 šuteva, prosto, gosti nisu imali rešenje da zaustave i dalje fantastičnog veterana.

Sledeći meč na programu je sutra uveče ponovo u Teksasu. Neće biti lako i pored svega, podsetimo, u seriji 2012. Sparsi su vodili sa 2:0, pa je Oklahoma ipak na kraju otišla u bitku za prsten, dobivši četiri meča u nizu.

Ne propustite