Olimpijska baklja stiže u London

Autor: Beta Beta
utorak 17.07.2012.
20:05
Izvor: Beta

Olimpijska baklja stići će u London helikopterom u petak, 20. jula, odakle će konopcem pažljivo biti spuštena u Londonski toranj, srednjevekovnu tvrđavu na obali Temze.

Povezane vesti

Olimpijska baklja stići konačno stiže u London.

Baklja će biti doneta helikopterom u petak, 20. jula, odakle će konopcem pažljivo biti spuštena u Londonski toranj, srednjevekovnu tvrđavu na obali Temze.

"Baklja će biti spuštena na spektakularan način, a zatim će nedelju dana obilaziti najznačnije tačke grada", rekla je organizatorka štafete nošenja baklje" London 2012", Debora Hejl.

Baklja će putovanje ka Olimpijskom stadionu nastaviti iz Grinič parka dan kasnije, 21. jula, a nosiće je plivačica Nataša Sinha.

Poslednjih nedelju dana, baklju će nositi 982 osobe do mesta cermonijalnog paljenja plamena na Olimpijskom stadionu u Stratfordu.

Prema podacima organizatora Olimpijskih igara, od 18. maja, kada je baklja krenula iz Atine, njen prenos je pratilo oko devet miliona ljudi.

Još je tajna ko će biti poslednji nosilac baklje i kako će njome biti zapaljen olimpijski plamen na stadionu.

Na prethodnim Olimpijskim igrama, poslednji nosioci su bili: gimnastičar Ning Li (Peking 2008), veslač Nikoloaos Kaklamanakis (Atina, 2004), atletičarka Ketrin Frimen (Sidnej, 2000), bokser Muhamed Ali(Atlanta, 1996) i paraolimpijski streličar Antonio Reboljo (Barselona,1992).

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.