Orlando namučio Sparse, Atlanta Kliperse, Lebron u Klivlendu...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 09.03.2014.
09:00
Izvor: Sportske.net

Autsajderi se dobro držali protiv vodećih timova Zapada, ali na kraju iskustvo, odnosno kvalitet presudili. Lebron zvezda večeri u Klivlendu. Dobre partije Nika Vučevića i Pere Antića...

Beta/AP Photo/Gus Ruelas
Beta/AP Photo/Gus Ruelas

Povezane vesti

San Antonio je bio ispumpan posle pobede nad Majamijem, pa je slabiji tim Floride imao šansu u "Alamo domu".

Orlando je sedam minuta pre kraja bio na +4, ali nisu izdržali. Toni Parker se pobrinuo da iznenađenje izostane, meč je završio sa 30 poena, Đinobili je dodao 24, stara garda je završila posao. Par ukradenih lopti Leonarda i mirna ruka mnogo iskusnijih Sparsa presudili su Medžiku na čijoj je klupi Žak Von, nekadašnji košarkaš San Antonija i jedno vreme član stručnog štaba Grega Popoviča. Nikola Vučević ponovo odličan sa 19 poena i 13 skokova.

Mnogo teže nego što se očekivalo Klipersi su savladali Atlantu. Blejk Grifin je ubacio 27 poena, Kris Pol pogodio u poslednjem minutu što se ispostavilo kao odluka. Houksi su pogodili 12 trojki, to ih je držalo u utakmici, ali nisu uspeli da spreče dobar šut lidera Pacifika. Kada Klipersi šutiraju preko 50% veoma ih je teško pobediti, tačnije izgubili su samo jednom u 23 meča ove sezone kada je to bio slučaj.

Pero Antić je bio starter u redovima gostiju, dobra partija nekadašnjeg igrača Zvezde, Makedonac je uz 16 poena, imao i 6 skokova.

Miroslav Raduljica nije dobio šansu među očajnim Baksima. Najgori tim lige je lako poražen kod kuće od Vizardsa koji hitaju ka prvoj post-sezoni od 2008. Bredli Bil je ubacio 23 poena, od toga 12 u poslednjoj četvrtini, Milvoki je inače prvi tim ove sezone koji je izgubio 50 mečeva, a imaju svega 12 pobeda. Iljašova je u finišu dao nadu domaćinu, ali je pobeda otišla u prestonicu.

Memfis je na sebi nesvojstven način, ofanzivom, stigao do pobede protiv umornih Bobketsa. "Grizliji" su u nastavku postigli 59 poena, na ruku im je išlo to što je Šarlot igrao peti meč u sedam dana. Umorio se i veliki Al Džeferson, Memfis ga je spustio na 17 poena.

Siksersi su beznadežni, izgubili su 16. meč u nizu, poraženi su od Jute koja je iskoristila duel sa očajnim rivalom da dobije na strani. "Džezeri" su uspeli da prelome meč u poslednja dva minuta, predvodili su ih Hejvard sa 22 poena i Burke sa 19. Na drugoj strani odlična partija Tonija Vrotena koji je ubacio 30 poena, nije bila dovoljna da Filadelfija izbegne 16. poraz u nizu. Nije to još rekord, u onoj košmarnoj sezoni pre četiri decenije, izgubili su 20 u nizu, a te godine su imali svega devet pobeda.

Melo je loše otvorio meč u Ohaju, ali kada se zagrejao pogodio je šest šuteva u nizu i svoj tim doveo do dvocifrene prednosti. Niksi su stigli do trećeg trijumfa, a na meču je bio Lebron Džejms koji je došao da oda počast Zidrunasu Iglauskasu, svom velikom prijatelju sa kojim je do 2010. igrao u Kavsima. Nije se puno eksponirao, ali je pozirao sa nekim dobronamernijim navijačima, kao i bivšim klupskim drugovima, Bubijem Gibsonom i Delonte Vestom.

Lebron je iznajmio privatan let iz Čikaga gde je Majami, kako bi prisustvovao povlačenju dresa litvanskog centra sa kojim je veoma blizak.

Rezultati:

Klipersi - Atlanta 109:108
Milvoki - Vašington 107:114
San Antonio - Orlando 121:112
Memfis - Šarlot 111:89
Filadelfija - Juta 92:104
Klivlend - Njujork 97:107

Ne propustite