"Orlići" sa Mitrovićem ka EP

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.06.2013.
10:16
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović objavio je konačan spisak od 18 fudbalera na koje računa tokom predstojeće završne runde kvalifikacija za EP u Litvaniji. Među "Orlićima" je i Aleksandar Mitrović koji će se po povratku iz Belgij

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Dan uoči početka završnog turnira kvalifikacija za EP igrača uzrasta do 19 godina, selektor omladinske reprezentacije Srbije saopštio je na koju osamnaestoricu fudbalera računa.

Na spisku neće biti Veljka Simića (Bazel), Saše Zdjelara (OFK Beograd), Nemanje Jakšića (Crvena zvezda), Miloša Degeneka (Štutgart) i golmana Miroslava Grujičića (Teleoptik).

Najveće pojačanje za naše omladince je Aleksandar Mitrović koji će se nakon obaveza u "A" selekciji priključiti vršnjacima i igrati u duelima protiv Švajcarske i Republike Irske.

Ljubinko Drulović odlučio se za sledećih 18 igrača:

1. Predrag Rajković (Jagodina)
2. Petar Golubović (OFK Beograd)
3. Slobodan Urošević (Rad)
4. Sergej Milinković-Savić (Vojvodina)
5. Milan Savić (Gent, Belgija)
6. Aleksandar Filipović (Jagodina)
7. Nemanja Maksimović (bez kluba)
8. Vukan Savićević (Crvena zvezda)
9. Uroš Đurđević (Rad)
10. Marko Pavlovski (OFK Beograd)
11. Andrija Luković (Rad)
12. Stefan Čupić (OFK Beograd)
13. Nikola Antić (Rad)
14. Aleksandar Mitrović (Partizan)
15. Miloš Veljković (Totenhem, Engleska)
16. Milan Vojvodić (Spartak Zlatibor Voda)
17. Aleksandar Čavrić (OFK Beograd)
18. Ognjen Ožegović (Crvena zvezda)

Omladinska selekcija danas će odraditi poslednji trening pred početak turnira. Prvi meč završne runde kvalifikacija na programu je u četvrtak, 6. juna, od 17 časova i 30 minuta, a protivnik Srbije biće selekcija Slovačke. U subotu će Srbiji na megdan Švajcarska, a u utorak Republika Irska.

"Očekuje nas vrlo težak i naporan turnir, sa prilično izjednačenim selekcijama i odlučivaće nijanse o prvom mestu. Mi kao domaćini moramo da prihvatimo breme blagog favorita, ali sve četiri selekcije imaju isti cilj, plasman na Prvenstvo Evrope. Verujem da ćemo mi uspeti u tome, a raduje me što ćemo ipak moći da računamo na Mitrovića, onda kada nam bude i najvažnije. Sada smo fokusirani samo na duel sa Slovačkom, znamo da se radi o agresivnoj i upornoj selekciji koja će učiniti sve da nas iznenadi. Ipak, mi smo dobro radili, temeljno se pripremali i dobro prostudirali rivale, tako da očekujem pozitivan rezultat" kazao je selektor Drulović.

Prvenstvo Evrope za omladince do 19 godina igra se ovoga leta u Litvaniji, a plasman na završni turnir izboriće samo jedna selekcija iz elitne runde kvalifikacija u kojoj učestvuje Srbija.

Ne propustite