'Orlići' se uzdaju u jedinstvo

Autor: Miloš Marković
nedelja 26.05.2013.
14:23
Izvor: Sportske.net

Mlada reprezentacija kreće u kvalifikacije za Evropski šampionat, a Milan Savić u prvi plan ističe jedinstvo i timski duh koji vlada u ekipi.

Povezane vesti

Mlada reprezentacija Srbije ovih dana započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Jedan od reprezentativaca Srbije, Milan Savić, ističe da njegov tim želi da iskoristi prednost domaćeg terena.

"Moramo da se spremimo najbolje što možemo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Igraćemo na svom terenu, to nam daje prednost u odnosu na ostale ekipe i moramo to da iskoristimo. Od prvog dana smo počeli da se spremamo da se borimo za prvo mesto koje vodi na finalni turnir. Sigurno je da imamo veliki kvalitet, a najveći je je složnost i jedinstvo. Svi smo kao jedan. Mnoge reprezentacije smo pobedili upravo zbog toga.", ističe mladi štoper.

U ovom trenutku Savić razmišlja samo o mladoj reprezentaciji, a ne i o potencijalnom pozivu selektora Siniše Mihajlovića.

"Za sada su mi u glavi samo kvalifikacije i želja za plasmanom na Evropskom prvenstvu. Ne sumnjam da ćemo dobrim igrama i rezultatima mi, mladi reprezentativci, zaslužiti poziv i u A tim. Sve je do nas.",  istakao je Savić.

Ovaj 19-godišnji odbrambeni fudbaler, jedan od onih koji su napustili Srbiju pre nego što su dobili pravu priliku, debitovao je pre mesec dana za Gent i zadovoljan je svojom debitantskom sezonom.

"Zadovoljan sam kako je prošla moja prva sezona u Belgiji. Stigao sam u Gent bez odrađenih letnjih priprema, tako da mi je na početku bilo malo teže. Ipak, kako je sezona odmicala, dizao sam formu na najveći mogući nivo i zadovoljan sam kako napretkom, tako i zalaganjem i ponašanjem, što je mnogo važno u Belgiji.", kaže Savić.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.