''Orlovi'' - Ko će predvoditi ''novi talas''?

Autor: Beta Beta
utorak 09.07.2013.
13:19
Izvor: Beta

Pored starosedelaca, kapitena Krstića i Miloša Teodosića, Evropsko prvenstvo u Sloveniji trebalo bi da iznedri nove nosioce igre našeg nacionalnog tima. Nemanja Bjelica ne beži od takve odgovornosti.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica rekao je da mu je čudno što je među iskusnijima u nacionalnom timu s obzirom na veliki broj otkaza zbog povreda, ali da ne beži od uloge jednog od nosioca tima.

"Ima dosta mladih igrača, debitanata... Svi su oni zaslužili poziv, talentovani su momci. Povređeni su oni koji su ranijih godina bili nosioci, videćemo... Malo mi je čudno što sam među iskusnijima, pošto nisam nešto mator. Uopšte ne bih želeo da pobegnem od uloge nosioca. Dajem sve od sebe", rekao je Bjelica novinarima u Beogradu.

Seniorska reprezentacija okupila se na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, praćena problemima sa povredama kojih je bilo više nego ikad do sada, tako da su se na širem spisku našla čak sedmorica debitanata.

Bjelica je kazao da je rano govoriti o cilju na Evropskom prvenstvu, ali da je optimista što se tiče zauzimanja jednog od prvih pet mesta i plasmanu na Svetsko prvenstvo.

"Sigurno će značiti što su i ostale ekipe oslabljene, Španija na primer igra bez Huana Karlosa Navara i braće Gasol, mislim da ima dosta kvalitetnih reprezentacija, sve su kvalitetne i videćemo, ima dosta vremena", naveo je Bjelica.

Reprezentacija Srbije igraće u Grupi B sa selekcijama Crne Gore, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije. Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 22. septembra u Sloveniji.

Ne propustite