"Orlovi" se oštre za Kranjsku Goru

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.07.2013.
23:23
Izvor: Sportske.net

Malobrojni reprezentativci Srbije koji su se okupili na početku priprema za EP u Sloveniji svesni su da ih naporan rad tek očekuje a on će uslediti već po odlasku na drugu fazu priprema u Kranjskoj Gori.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije pripremaju se u Beogradu za predstojeće EP u Sloveniji a početak podizanja forme za kontinentalni šampionat obeležio je i veliki broj otkaza Dušanu Ivkoviću.

Selektor je priznao da je pomalo razočaran ali se kod okupljenih igrača, osim blagog umora od napornih treninga, ne primećuje razočarenje već volja za daljim radom.

"Prolazimo taj uvodni deo, posle odmora, a sa tim su za nama i prve upale. Pravi 'rat' nas očekuje od ponedeljka, na Kranjskoj gori, kao i dolazak mladih igrača, koji će sigurno poboljšati rad" kazao je novopečeni košarkaš Valensije Vladimir Lučić.

Primer mlađim igračima kojih će na pripremama biti mnogo daje kapiten Nenad Krstić koji sa nestrpljenjem iščekuje odlazak u Sloveniju na drugu fazu priprema.

"Očekuje nas daleko ozbiljniji rad u Kranjskoj Gori, jer smo ove nedelje, kao i prethodnih godina, u Beogradu uglavnom imali samo testiranja, dok na treninzima nije bilo punog kontakta, što je igračima uglavnom prijalo. U Sloveniji ćemo daleko ozbiljnije raditi i svaki dan moramo maksimalno iskoristiti kako bili potpuno spremni za prve kontrolne utakmice" ističe Krstić.

Krstić i saigrači otputovaće u ponedeljak na bazični deo priprema u Sloveniju. Na putu ili tokom boravka  u Kranjskoj Gori, ekipi će se priključiti Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Nemanja Krstić, Đorđe Gagić i Nikola Kalinić.

Od 2. do 4. avgusta Srbija će učestvovati na turniru u Celju, sa Slovenijom, Turskom i Letonijom, a posle toga će se vratiti u Beograd, gde će 10. i 11. avgusta biti organizovan turnir "Trofej Beograda" (osim Srbije, učestvuju Turska, Slovenija i Ukrajina).

Ne propustite