"Orlovi" slomljenih krila...

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.07.2013.
09:23
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na najlošijoj poziciji FIFA rang liste od kada je 2006. godine počela da nastupa kao samostalna zemlja. Pozicija "Orlova" na listi najuspešnijih svetskih reprezentacija ne zabrinjava koliko činjenica da se ne vidi

Povezane vesti

Osmu godinu Srbija fudbalske mečeve igra kao samostalna zemlja, a nedavno rangiranje FIFA dovelo nas je do zaključka da srpski reprezentativni fudbal u prethodnih osam godina nije bio na nižim granama.

"Orlovi" su trenutno 41. selekcija sveta i bilo bi bolno i izlišno nabrajati koje su sve "svetske mega sile" ispred zemlje koja je nekada slovila, barem za lidera u regionu, ako ništa drugo.

Od 2010. godine na FIFA rang listi pali smo 30 mesta čemu su doprinele nerezonske promene trenera i loši potezi onih koji su iste birali.


Sadašnji selektor ubedljivo je najlošiji u prethodnih osam godina, o čemu svedoče rezultati. Siniša Mihajlović je za 13 meseci vođena reprezentacije nanizao više poraza no bilo koji drugi slektor koji je pre njega vodio Srbiju a spisak neuspeha verovatno će biti nastavljen do kraja kvalifikacija za SP u Brazilu.

Najbolja pozicija na kojoj se Srbija nalazila u Mihajlovićevoj eri je 33. mesto na FIFA rang listi a trenutno smo na koti 41 sa tendencijom pada.

Ako govorimo o uspesima koje je Srbija imala od 2006. godine, treba istaći da je igrano samo jedno Svetsko prvenstvo, da su propuštena dva Evropska, i da je najbolja pozicija na FIFA rang listi zabeležena u avgustu 2010. godine kada je Srbija bila 13. selekcija sveta.

Sve dobro dogodilo se u vreme dok je Radomir Antić bio selektor Srbije, što treneru Šandonga daje prestižnu titulu najboljeg selektora u istoriji novije istorije srpskog fudbala.

Svaka čast Antiću, ali slika je više nego tužna...

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.