Osporavani defanzivci vratili Zvezdu u život

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.11.2013.
21:14
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo se nalaze u trci za titulu a najviše zasluga za povratak crveno-belih u sam vrh tabele ide na račun defanzivaca koji su neretko bili meta kritika na startu sezone.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije i drugoplasirani tim na tabeli Jelen Superlige vratio se u borbu za trofej, pošto se posle 12 odigranih utakmica nalazi na bod zaostatka za najvećim rivalom i liderom na tabeli, ekipom Partizana.

Ekipa Slaviše Stojanovića je u prvih osam kola primila deset pogodaka a odbrambeni igrači redovno su bili glavna meta kritičara, izuzimajući sjajnog Bobana Bajkovića koji je neretko čuvao obraz pored gola svoje ekipe.

Od devetog kola i duela sa Novim Pazarom stvari su krenule na bolje. Na pet mečeva, računajući i onaj u Kupu sa Radničkim iz Kragujevca, Zvezda je primila samo dva gola, a na poslednja tri nijedan!

Standardni štoper na tim mečevima bio je Jovan Krneta a društvo su mu pravili Darko Lazić i Migel Arauho. Bivši omladinac Partizana konačno je počeo da pruža kvalitetne partije pa mu je i samopouzdanje na znatno višem nivou.

"Mnogo nam znači to što već tri utakmice nismo primili gol. Ne samo nama u užoj odbrani, već se i cela ekipa oseća sigurnije, što se vidi i po tome da nam Partizan i Rad praktično nisu stvorili šansu" kaže Krneta a prenose "Novosti".

Krneti bi uskoro u zadnjoj liniji mogao da se priključi Novak Martinović koji ima i mnogo više iskustva ali mladi defanzivac ne bira sa kim će "na dužnost".

"Nije mi problem da igram s bilo kim, na terenu se sve bolje razumemo, a na šefu je da izabere. Bilo je potrebno vreme da steknemo sigurnost i da svedemo greške na minimum. Derbi bi mogao da bude prekretnica i za ekipu i za nas u odbrani" poručuje nekadašnji omladinac Partizana.

Naredni takmičarski meč Zvezda igra na svom terenu protiv Slobode iz Užica što će biti prava prilika da se još jednom sačuva mirna mreža i uknjiži nova pobeda pred teško gostovanje OFK Beogradu i duelima sa Vojvodinom u prvenstvu i Kupu Srbije.

Pauzu u šampionatu Zvezda će iskoristiti za odigravanje prijateljskih utakmica sa Spartakom iz Subotice i Dolinom iz Padine.

Ne propustite