"Parni valjak" pregazio Valetu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.07.2012.
22:41
Izvor: Sportske.net

Partizan je na sjajan način započeo takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona pošto je ubedljivim rezultatom (1:4) savladao Valetu sa Malte.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Puleni Vladimira Vermezovića stekli su kapitalnu prednost u prvom meču drugog kola kvalifikacija za LŠ protiv Valete. Pobedom od 1:4 praktično su već u trećem kolu kvalifikacija.

Treneri Miler i Vermezović odlučili su se za sledeće sastave:

Valeta - Krul, Brifa, Azopardi, Karuana, Borg, Rikardo, Deni, Feneš, Falzon, Barbosa, Mifsud

Partizan - Stojković, Aksentijević, Volkov, Ostojić, Ivanov, Lovre, S. Marković, L. Marković, Tomić, Babović, S. Šćepović

Partizan je od početka meča preuzeo inicijativu i za sada veći deo vremena ima loptu u svojim nogama.

Inicijativa se isplatila već u šestom minutu, 0:1 vodi Partizan nakon šuta Nemanje Tomića. Nakon asistencije Markovića Tomić je spoljnim delom stopala poslao loptu iza leđa Krula.

Prva šansa za Valetu ukazala se nakon kontranapada. Babović je izveo korner a defanzivci Valete poslali su loptu pravo ka Mifsudu koga su ipak zaustavili Volkov i Aksentijević. Za svaki slučaj, na lopti je bio i Vladimir Stojković.

Prvi žuti karton dobio je Deni nakon starta na Aksentijeviću.

Sjajna šansa za Partizan u 16. minutu meča. Lovre je otvorio kontru pasom ka Stefanu Šćepoviću koji je centaršutem pronašao Lazara Markovića na penalu. Tukao je Marković ali je Krul sjajno intervenisao i odbio loptu do Babovića koji je bio neprecizan u novom pokušaju.

Uzvratila je Valeta preko Mfsuda koji je padom u šesnaestercu pokušao da iznudi jedanaesterac ali glavni arbitar Liani nije ocenio da je bilo prekršaja.

Pokazuju Maltežani da nisu toliko inferiorni u odnosu na šampiona Srbije. Pokušavaju udarcima iz daljine i centaršutevima ali se za sada odbrana Partizana dobro snalazi.

Valeta uspeva da drži loptu u svom posedu ali Partizan nastavlja da stvara šanse. Stefan Babović je u 26. minutu po levoj strani prodreo u šesnaesterac Maltežana ali je jako nepreciznim udarcem "bacio u vodu" sve prethodno dobro urađeno.

Komična scena usledila je u 28. minutu. Dvojica navijača Partizana ušla su na improvizovanu atletsku stazu noseći transparent a trojica policajaca krenula su trkom ka njima. Usledio je nastavak meča.

U 32. minutu Partizan dolazi do 0:2! Sjajno je Ivanov iskoristio centaršut Stefana Babovića iz kornera a svoj udeo imao je i Stefan Šćepović koji je napravio blok Bugarinu.

Vladimir Vermezović bio je prinuđen da u 39. minutu napravi izmenu. Goran Lovre je morao da napusti teren zbog povrede. Saša Ilić ušao je u igru.

Odmah nakon izmene usledila je šansa za L. Markovića a onda i pogodak Stefana Šćepovića.

Sjajno je Stefan Babović povukao po levoj strani i vratio loptu Šćepoviću na desetak metara od gola odakle je ovaj lako matirao Holanđanina Krula za 0:3 u 41. minutu.


Nepromišljen potez kapitena Babovića usledio je u nadoknadi vremena prvog poluvremena pa je mu je Izraelac Liani dodelio javnu opomenu.

Partizan odlazi na odmor sa prednošću od 0:3!

Izmena u ekipi Valete na startu drugog poluvremena. Levog beka Azopardija zamenio je Brazilac gabrijel. U Partizanu nema promena.

U 53. minutu utakmice usledila je i prva konkretna prilika za Valetu. Deni je sve sam uradio, "promešao" odbranu Partizana i šutirao po zemlji sa 11 metara ali ga je izblokirao Ostojić.

Lazar Marković je u 75. minutu morao da napusti teren zbog povrede a zamenio ga je Nikola Ninković. Odmah po ulasku u igru našao se mladi Ninković u šansi ali je njegov šut sa peterca izblokirao Borg.

Druga sjajna prilika za Partizan u drugom delu meča usledila je nakon solo prodora Stefana Babovića koji je nanizao trojicu domaćih igrača i šutirao tridesetak santimetara pored leve stative golmana Krula.

Loše postavljena odbrana Partizana dozvolila je Mifsudu da izađe sam pred Vladimira Stojkovića i smanji rezultat na 1:3. U 65. minutu Maltežani dolaze do prvog gola na meču.

Trener Valete, Mark Miler izvršio je drugu izmenu u 66. minutu. Na teren je ušao Žonatan koji je zamenio Feneša.

Repriza akcije iz 32. minuta. Babović je nakon prekida sjajno poslao loptu na drugu stativu Krulovog gola na koju je natrčao Ostojić i postigao četvrti pogodak za Partizan. Od 71. minuta 1:4 za šampiona Srbije.

Vladimir Vermezović odlučio je da izvrši treću izmenu u 76. minutu. Strelac prvog gola Nemanja Tomić napustio je teren i ustupio svoje mesto Muhamedu Zabiji.

Usledila je šansa za Libijca nakon lepog pasa Saše Ilića ali je Zabiji falio jedan korak da na pravi način bude na lopti i savlada Krula. Ovako je poslao loptu preko prečke.

Miler je nakon toga izvršio poslednju izmenu i u 80. minutu ubacio Agiusa umesto štopera Borga.

Krul je u 87. minutu sprečio Zabiju da postigne peti pogodak za Partizan, Libijac je sjajno izašao pred Holanđanina, prebacio loptu na desnu nogu ali je Krul odbranio udarac napadača crno-belih i skrenuo loptu tik pored stative u korner.

Šampion Srbije savladao je Valetu na Malti rezultatom 1:4 i praktično obezbedio prolaz u treće kolo kvalifikacija za LŠ!

Ne propustite