Partizan - A sad u "tramvaj"!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 21.10.2013.
09:18
Izvor: Sportske.net

Crno-beli se osamili na vrhu, a raspored im daje veliku šansu da jesen završe na prvom mestu. Šampion praktično ne izlazi iz Beograda do kraja jesenjeg dela. Doduše, i Zvezda će posle gostovanja u Nišu narednog vikenda biti "stacionirana" u Beogradu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan je sam na vrhu, ima dva boda prednosti u odnosu na Čukarički koji je ipak teško videti u borbi za tron. Vojvodina je i u ovom kolu pokazala da nema snage da pobeđuje u seriji, a Zvezda je na -4.

Dakle, šampionu je put ka jesenjoj tituli otvoren, ona formalno ne znači ništa, ali daje ogromno samopouzdanje ekipi Vuka Rašovića koja je posle posrtanja u Evropi i tokom septembra u ligi, pobedom u Jagodini pokazala da je kriza prošlost.

Zadovoljni će biti navijači i rasporedom u poslednjih šest kola jeseni jer njihovi ljubimbci, izuzev derbija na "Marakani" ostale mečeve igraju kod kuće.

Kako to?

Jednostavno Partizan će do kraja prvog dela šampionata u Humskoj ugostiti Napredak, Donji Srem i Spartak, dok će uz "Marakanu", gostovati Voždovcu i Čukaričkom.

Naravno, kada "Večiti" igraju u Beograd gostujući teren ne postoji, jednostavno će "Grobari" biti u velikoj većini na tim mečevima.

Zvezda ima teži raspored, čak i da dobije derbi. Naime, "Crveno beli" kod kuće, uz Partizan dočekuju Slobodu i Vojvodinu, izuzetno neugodne rivale, a već narednog vikenda gostuju u Nišu gde ih čeka paklena atmosfera i rival koji vrlo retko gubi kod kuće. Doduše, i Zvezda će na kratak put po beogradskim opštinama, igraju i protiv Rada i OFK Beograda u "gostima", ali će morati da se potrude da im se ne ponovi Voždovac.

Dakle, do kraja jeseni, Beograđani uglavnom igraju između sebe, a Partizan ima možda i šansu da napravi veću prednost u odnosu na rivala. Mada, mnogo toga će i zavisiti od ishoda derbija koji je na programu za dve nedelje.

Proteklih godina, Zvezda je šansu za titulu gubila tokom jeseni, videćemo da li su naučili lekciju...

Ne propustite