Partizan neće "terati" prekobrojnog stranca

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.03.2013.
21:23
Izvor: Sportske.net

Iako je od kraja ligaškog dela ABA lige ostalo da se odigra još jedno kolo srpski klubovi uveliko prave planove za nastavak sezone. Iz Partizana su poručili da jedan stranac koji bude višak neće biti "oteran" iz kluba.

Povezane vesti

Iako ligaški deo sezone u Regionalnom takmičenju nije završen danas je obavljen žreb parova Superlige Srbije koja počinje naredne nedelje.

Poznato je da za sva domaća takmičenja važi pravilo da ekipe ne smeju imati više od četvorice stranaca u timu što je Radničkom pravilo problem u "Kupu Radivoja Koraća".

U Partizanu je tada "višak" bio Francuz Žofri Lovernj a Dragan Todorić je potvrdio za "Novosti" da jedan od stranaca koji ne bude registrovan za igranje u Superligi neće biti "oteran" iz ekipe samo da bi se smanjili troškovi.

"Ko god da bude, ostaće da trenira sa timom, jer ima pravo nastupa na fajnal-foru Jadranske lige" kazao je Todorić.

Radnički je danas iz istog razloga za završnicu sezone doveo Uroša Nikolića koji je srpski državljanin pa treba da nadomesti odustvo stranaca koji budu ostali van konkurencije za igranje u Superligi.

Partizan u svom timu od stranih igrača ima Lea Vestermana (Francuska), Davisa Bertansa (Letonija), Drua Gordona (SAD), Žofria Lovernja (Francuska), Nemanju Gordića (BiH) i Mihaila Čekovskog (Slovačka).

Radnički ima nešto ozbiljniji problem sa strancima jer u timu ima Aleksandra Ćapina (Slovenija), Stiven Marković (Australija), Metju Brajan Emering (SAD), Ratko Varda (BiH, povređen), Kajl Vizer (Australija), Teriko Vajt (SAD), Miloš Borisov (Crna Gora) pa će od ove sedmorice trojica izgubiti mesto u Superligi.

U Zvezdi će morati da skrate spisak za jednog igrača jer u timu Vlade Vukoičića igraju petorica košarkaša sa stranim državljanstvom. To su Majkl Skot (SAD), DeMarkus Nelson (SAD), Elton Braun (SAD), Predrag Samardžiski (Makedonija), Boris Savović (Crna Gora).

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.