Partizan poražen u Varšavi

Autor: Darko Mitrović
subota 06.07.2013.
20:10
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana doživeli su poraz u svom prvom nastupu na ''Dejna kupu'' u Varšavi od domaće ekipe Legije. U nedelju protiv Austrije, u borbi za treće mesto.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Šampion Srbije nije uspeo da izbegne poraz u svom premijernom nastupu na ''Dejna kupu''. Domaća Legija slavila je na svojoj ''Pepsi Areni'' rezultatom 2:1, a u prvom meču ovog turnira Fluminense je prethodno pobedio Austriju iz Beča sa 1:0.

Partizan je tokom prvih 45 minuta ostavio solidan utisak, bio ravnopravan rival, a u pojedinim delovima igre i diktirao tempo.

Ipak, u samom finišu prvog poluvremena, domaći tim dolazi u vođstvo. Srpski internacionalac u redovima Legije i bivši fudbaler Partizana Miroslav Radović je odlično centrirao sa desne strane, a na pravom mestu je bio Saganovski koji udarcem glavom uspeva da savlada Lukača.

Početkom drugog poluvremena Legija je bila bolji rival, ali je u 55. minutu Partizan mogao do izjednačenja, kada odličnu priliku nije iskoristio Kojić na asistenciju kapitena Ilića.

Usledio je još jedan period ofanzivnije igre Legije, a prednost domaćih duplirao je Kuharčik u 78. minutu.

Samo tri minuta kasnije, Marko Šćepović je sjajnim udarcem smanjio na 2:1, do kraja je Partizan imao još jednu odličnu priliku za izjednačenje, ali se Jojić nije najbolje snašao u gužvi pred golom rivala...

Partizan: Lukač, Aksentijević, Volkov, Ivanov, Ostojić,  Luka (Brašanac od 81′),  Kojić (Mitrović od 60′),  Ninković (Marko Šćepović od 60′), Marković, Ilić (Malbašić od 69′), Jojić (Nemanja Petrović od 87′).

Ne propustite