Partizan - Rubin (kraj)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.12.2012.
20:46
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana oprostili su se večeras od ovogodišnjeg učešća u Ligi Evrope remijem sa ekipom Rubina. Golom Saše Markovića u 53. minutu crno-beli poveli sa 1:0 ali je Rondon nakon pet minuta poravnao na 1:1 i postavio konačan rezultat.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Završen je duel u Humskoj. Partizan je osvojio treći bod u LE koji je bio dovoljan da se zauzme treća pozicija u grupi H uprkos remiju Nefčija sa Interom.!

Meč u Humskoj ulazi u neizvesnu završnicu. Partizan ima bod koji zanči da će takmičenje završiti na trećoj poziciji pošto Nefči ima bod u Milanu.

Dva minuta kasnije Vermezović pravi drugu izmenu. U igri je Jojić a teren je napustio Nemanja Tomić.

Stefan Šćepović ustupio je mesto svom bratu Marku u 72. minutu igre.

Davidov je u 70. minutu imao odličnu priliku za goste ali je Petrović upisao i treću fenomenalnu odbranu i ostavio Partizan u meču.

Lazar Marković je u narednom napadu imao šansu da se upiše na listu strelaca ali je propustio izglednu priliku. Sa šest, sedam metara hvatao je volej na desnoj strani ali je loptu poslao pored gola.

Umalo je Rubin postigao još jedan pogodak zbog greške Partizanovih igrača. Petrović je nepotrebno izašao sa linije i pokušao da interveniše ali loše procenio loptu pa je sa gol linije Ostojić spasio gol.

Imao je Partizan priliku već u 61. minutu ali je sudija progledao kroz prste golmanu Rubina koji je faulirao Lazara Markovića u šesnaestercu.

Nije dugo trajala radost crno-belih pošto je Rubin nakon pet minuta od vodećeg gola Partizana poravnao na 1:1. Miljković je katastrofalno odreagovao prilikom centaršuta gostiju a Rondon je glavom pogodio mrežu Petrovića.

Tandem Markovića ispravio je propušteno u 53. minutu kada je Lazar probio po desnoj strani a onda je uposlio Sašu koji je sa penala postigao vodeći pogodak za Partizan!


Usledio je odgovor Rubina koji je nakon centaršuta i odbitka lopte od Ivanova umalo došao do vođstva. Priseban je bio golman Petrović pa i drugi put na meču sprečava Ruse da povedu.

Sjajnu priliku propustio je Saša Marković nakon samo minut igre u drugom poluvremenu. Proigrao ga je prezimenjak Lazar ali je vezista crno-belih sa desetak metara, iskosa, po desnoj strani, poslao loptu tri metra pored gola Rubina.

Počelo je drugo poluvreme u Humskoj. Nema promena u sastavima Partizana i Rubina pa isti igrači pokušavaju da malobrojnim navijačima pokažu nešto zbog čega se dolazi na stadion.

Završeno je prvo poluvreme na stadionu Partizana. Crno-beli osim dve polušanse nisu stvorili ništa konkretnije i nakon 45 minuta Rubin ima više razloga da žali što se na odmor odlazi rezultatom 0:0.


Sama završnica prvog dela meča pripada igračima Rubina. Pletu mrežu oko Petrovićevog gola a fudbaleri Partizana sada pokušavaju da na odmor odu sa trenutnim rezultatom 0:0.

Prvo poluvreme ulazi u završnicu a Partizan kao i na samom početku meča ponovo preuzima kontrolu igre i preti golu Rubina. Ništa konkretno ipak ne uspeva da se izrofi iz mnogobrojnih napada crno-belih.

Pritiska Rubin od udarca Saše Markovića ali je Petrović zaustavio sjajnu priliku Rusa nakon šuta Karadeniza.

Saša Marković je ostavio golmana Rubina budnog u 25. minutu. Vezista Partizana po zemlji je šutirao ka golu ruske ekipe ali se lopta "dokotrljala" do naručja Arlauskasa.

Prvi šut ka golu Rubina uputio je Ivan Ivanov na isteku dvadesetog minuta prvog poluvremena. Volkov je uputio centaršut a Bugarin je sa penala glavom prebacio prečku gola Arlauskisa.

Nema ozbiljnijih prilika ni na jednoj strani nakon 20 minuta prvog dela meča. Obe ekipe igraju borbeno na sredini iako meč nema rezultatski značaj.

Primetno je da odbrana Rubina za sada igra na ivici ofsajda i za sada joj to ide od ruke. Ipak, izabranici Vladimira Vermezovića imaće prilike da profitiraju iz takvog načina igre protivnika pošto je malo verovatno da će Rusi bez greške postavljati zadnju liniju.

Opasniji je Partizan na startu meča a Saša Marković je zbog kasnog uklizavanja zaradio žuti karton nakon starta na golmana Rubina.

Stefan Šćepović zatresao je mrežu Rubina u četvrtom minutu ali je bio u ofsajd poziciji pa ostaje 0:0 u Humskoj.

Večerašnja utakmica igra se pred polupraznim tribinama stadiona u Humskoj. Očigledno je da je navijačima crno-belih mnogo značajniji košarkaški duel Partizana i Barselone, koji se igra u Pioniru.

Partizan: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov, Smiljanić, S. Marković, Saša Ilić, Tomić, L. Marković, S. Šćepović.

Rubin: Arlauskis, Kuzmin, Ansaldi, Orbaiz, Kasaev, Eduardo, Šaronov, Markano, Karadeniz, Boketi i Rondon.

Ne propustite