Partizan želi osvetu u Železniku! (18.00)

Autor: Vladimir Nestorović
nedelja 04.05.2014.
11:33
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Šesto kolo Košarkaške Superlige Srbije biće okončano danas susretima FMP-a i Partizana, kao i Mega Vizure i Radničkog.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Posle dva uzastopna poraza, od Cedevite u finalu ABA lige i Crvene zvezde Telekom u domaćoj ligi, košarkaši Partizana pokušaće da se svojim navijačima oduže pobedom u šestom kolu Košarkaške Superlige Srbije.

Rival je FMP iz Železnika, tim koji sa klupe predvodi Milan Gurović, i upravo tim koji je u Kupu izbacio crno-bele, tako da će izabranici Duška Vujoševića sigurno želeti osvetu. Trener Partizana je upozorio na kvalitet rivala i sastav koji čine talentovani mladi igrači uz nekoliko iskusnih prvotimaca.

"FMP je u prvom delu sezone u sklopu domaćeg šampionata pokazao da poseduje dobar nivo kvaliteta i kroz sve te partije koje su pružali, kao rezultat je došlo to da su bili ubedljivo prvi i izborili učešće u Superligi, što je bio startni cilj. Njihove aspiracije su sigurno mnogo veće, pojačali su se pred početak Superlige i na mladi tim doveli nekoliko veoma iskusnih igrača, čime su potvrdili još više refleksije kada je u pitanju borba za plej-of. Eventualnim plasmanom u ABA ligu definitivno bi njihove ambicije dobile završnu formu.

"Ne bi trebalo posmatrati ih iz perspektive poslednje dve utakmice koje su izgubili, pre toga su dobili dva jako važna meča. Sa ovim skorom su još u krugu ekipa koje ozbiljno pretenduju na učešće u plej-ofu. Imaju nekoliko veoma talentovanih igrača 1994. i 1995. godišta i nekoliko izuzetno iskusnih igrača koji daju finu dozu stabilnosti. Nastoje da igraju veoma brzo, posebno na domaćem terenu gde igraju sa mnogo više samopouzdanja i hrabrosti. Mi smo sa njima igrali u Kupu gde smo bili nekompletni sticajem raznoraznih okolnosti, pre svega zbog povreda igrača. Tu smo locirali da FMP poseduje određeni kvalitet što je za nas dovoljno upozorenje."

"U ovim okolnostima, nakon za nas dva nimalo prijatna poraza koja su sigurno ostavila trag na ekipu, pre svega će nivo mobilnosti i mentalne čvrstine doći do izražaja. Sigurno očekujem da ekipa odreaguje na najkvaliteniji mogući način i da se kvalitet sa papira prenese na parket. Dakle, kvalitetan pristup i zavidan nivo koncentracije su dve vrlo bitne karike koje nas dovode u poziciju da utakmicu dobijemo, odnosno da naše ambicije koje su usmerene ka odbrani titule dođu u punoj meri do izražaja."
- objasnio je Vujošević u izjavi koju prenosi zvanični sajt kluba.

Susret između FMP-a i Partizana na programu je večeras od 18.00.

U drugom meču koji je na programu danas sastaju se Mega Vizura i Radnički iz Kragujevca, u duelu dva ABA ligaša.

U finišu Jadranske lige Mega je slavila u Kragujevcu uprkos odsustvu Novice Veličkovića. Trener gostiju Miroslav Muta Nikolić objasnio je nakon trijumfa nad FMP-om u sredu da je meč sa Megom utakmica sezone za njegovu ekipu, pa ostaje da se vidi hoće li njegovi izabranici uspeti da pokažu igru dostojnu plasmana u Jadransku ligu i savladati Mega Vizuru.

Dejan Milojević
ove sezone sjajno vodi mlade momke Vizure i sigurno je da će ljubitelji košarke moći da uživaju u neizvesnoj utakmici punoj vrhunskih poteza. Meč bi mogao da odluči ko će na kraju regularnog dela zauzeti treću poziciju koja direktno vodi u ABA ligu, a poznato je da četvrtoplasirana ekipa mora da plati kotizaciju od 150 hiljada evra.

Utakmica Mege i Radničkog na programu je večeras od 19.00.

Ne propustite