Pavićević izdvaja Srbiju i Litvaniju

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.11.2012.
13:05
Izvor: Beta

Selektor Crne Gore kao glavne favorite u grupi B vidi selekcije Srbije i Litvanije.

Povezane vesti

Selektor košarkaša Crne Gore Luka Pavićević izjavio je da je veliki hendikep to što je njegova reprezentacija na žrebu za Evropsko prvenstvo iz poslednjeg, šestog šešira izvukla Srbiju.

"Iz šestog šešira smo izvukli Srbiju i to je veliki hendikep, jer je na tom mestu trebalo da bude znatno slabija selekcija. Srbija i Litvanija se izdvajaju kvalitetom, i to značajno od ostatka grupe, a preostale četiri reprezentacije će se krvavo boriti za poslednju poziciju koja vodi u glavnu fazu", rekao je Pavićević za zvanični sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Pored Crne Gore, u Grupi B na Evropskom prvenstvu koje će se sledeće godine održati u Sloveniji, nalaze se još Srbija, Litvanija, Makedonija, Letonija i Bosna i Hercegovina.

"Iako smo u teškoj grupi, imamo čemu da se nadamo i cilj je prolazak dalje. Realno je očekivati da će Srbija i Litvanija biti znatno jače ako dođu u najjačim sastavima, ali mi smo pokazali da se nikome nećemo predati", kazao je Pavićević.

Selektor Crne Gore je istakao da je cilj da se njegova reprezentacija plasira u drugu fazu kontinentalnog šampionata.

"Zadatak je težak, ali ostvariv. Imamo čemu da se nadamo i razlog za optimizam. Cilj nam je druga fazu, a u prve tri utakmice igraćemo mini turnir protiv Makedonije, Letonije i BiH, gde čhemo reštiti pitanje prolaska u drugu rundu", istakao je Pavićević.

Utakmice Grupe B igraće se u Jesenicama, a Crna Gora će se na početku takmičenja sastati s Makedonijom.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji igraće se od 4. do 22. septembra 2013. godine.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.