Pavićević: ''Vučević igrao koliko je mogao''

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.09.2013.
18:53
Izvor: Sportske.net

Kad je reprezentacija Crne Goree u pitanju, mnogi selektoru ''Sokolova'' Luki Pavićeviću zameraju što NBA zvezdi Nikoli Vučeviću nije davao veću minutažu. Posle eliminacije sa EP, pavićević je crnogorskim novinarima dao detaljno objašnjenje zbog čega je t

Povezane vesti

Podsetimo, reprezentacija Crne Gore završila je učešće na Evrobasketu već posle prvog kruga, gde je u Grupi B upisala dve pobede i tri poraza.

Tokom šampionata bilo je sve više komentara zbog čega Nikola Vučevićč ima tako malu minutažu, da bi po povratku kući selektor Luka Pavićević istakao da se jednostavno radi o činjenici da Vučević nije bio potpuno spreman.

''Vučević je sezonu završio 14. aprila, a dozvoljeno mu je da igra i počne da trenira sa timom tek 1. avgusta. To je tri i po meseca bez timskog treninga.

Nikola je, pre svega, ozbiljno dao sebe, odrekao se svog leta, trenirao je i individualno, ali je došao nedovoljno fizički spreman i to u fazu kad smo mi upravo igrali tih osam utakmica sa putovanjima i odmorima.

Mislim da je on igrao onoliko koliko je mogao, to je bila moja procena, a vidim da mi ljudi to zameraju. U razgovoru sa igračem, rekao mi je da nema ništa protiv ni da igra da igra 10-15 minuta po meču, ako ja tako smatram. I ja sam po svojoj savjesti i trenerskoj strukturi tako i radio'',
zaključio je Pavićević, a prenosi ''Pobjeda''.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.