Pazarci poveli, pa stali - Zvezda preokretom do bodova!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.08.2012.
18:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su danas prvu pobedu pod vođstvom novog trenera Aleksandra Jankovića. Crveno-beli slavili u Novom Pazaru sa 2:1, i pored vođstva domaćih, koji su bolje ušli u utakmicu, ali se Zvezda na vreme ''probudila''.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Sam početak meča u znaku domaćih, Alivodić je probio po desnoj strani, centrirao ka Raščiću, koji sa samo par metara od gola šutira iznad prečke.

Zvezda bez prilike i posle desetak minuta meča. Domaći tim za sada odlično igra u defanzivi, ne dozvoljavajući Beograđanima da razviju svoju igru.

U 18. minutu još jedna brza akcija Pazaraca, dosta je obećavala, ali na kraju lak posao za Bajkovića posle slabog udarca Ristovića, iskosa sa desne strane. Prethodno su na drugoj strani iz daljine pokušavali Dimitrijević i Mladenović, ali nisu bili precizni.  

Zvezda polako preuzima inicijativu, ali još uvek nema prave prilike za goste.

A onda, u 28. minutu - gol! Pazarci vode 1:0, strelac je Bogunović!

Posle kornera za domaće usledio je centaršut sa desne strane prted gol Zvezde, gde se na pravom mestu našao Miloš Bogunović koji iz neposredne blizine šalje loptu u Bajkovićevu mrežu.

Šest minuta kasnije Mujdragić zbog povrede napušta teren, a trener domaćih Dragoljub Bekvalac u ugru uvodi Đokovića.

I, posle perioda mirnije igre, u 38. minutu usledila je munjevita kontra crveno-belih preko Kasalice, koji je uspeo da se izbori sa dvojicom protivničkih igrača i na kraju savlada Đogatovića - 1:1!

Minut kasnije umalo da Zvezda povede! Mikić je odlično pronašao Lazovića, koji šutira glavom, ali je Đogatović sjajno intervenisao.

Crveno-beli potpuno preuzeli inicijativu u finišu prvog poluvremena. U 43. minutu Dimitrijević je opasno pripretio sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola.

U poslednjim trenucima prvog dela igre, najpre duel Mijailovića i Raščića u kaznenom prostoru Zvezde nije okarakterisan kao prekršaj, da bi zatim ispred šesnaesterca domaćih Milivojević oštro startovao na Ristovića, pa ostaje da vidimo da li će ''desetka'' Novog Pazara moći da zaigra u nastavku.

Ipak ne može, pa ga u 47. minutu menja Jelić.

Zvezda od starta drugog poluvremena vrši pritisak, uglavnom po desnoj strani, a rezultat je stigao u 52. minutu. Korner Lazovića sa desne strane, Milunović najspretniji pred golom domaćih i sa par metara šalje loptu u mrežu - 1:2!

Posle vođstva Zvezde, domaći ponovo pokušavaju da nametnu ritam iz većeg dela prvog poluvremena. Međutim, i crveno-beli su razigrani u ovim trenucima, sve su opasniji po bokovima, preko Lazovića, Vešovića, Mikića...

A Mikić u 67. minutu napušta teren, u igru ulazi Mirić.

Dva minuta kasnije Lazović pokušava iz slobodnog udarca, gađao je donji desni ugao, ali je siguran golman Đogatović.

Tri minuta kasnije, konačno prilika i za Pazarce. Pokušao je Raščić, posle centaršuta sa leve strane, ali lopta odlazi preko gola.

Nova izmena zatim u Zvezdi - Asamoa umesto Milunovića.

Pazarci pokušavaju da stignu do izjednačenja, Bogunović je šutirao u 77. minutu sa dvadesetak metara, ali ni on nije bio precizan.

Kako se bliži finiš meča, tempo igre opada, utisak je da domaći nemaju snage da zadaju novi udarac Zvezdi.

Trener gostiju u samom finišu izvodi iz igre Kasalicu, a priliku je dobio mladi defanzivac Spajić.

Novi Pazar: Đogatović, Rnić, Lotinac, Mujdragić (Đoković od 34. - Popin od 72.), Jakovljević, Vušljanin, Ristović (Jelić od 47.), Bogunović, Alivodić, Hadžibulić, Raščić. 

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Mladenović, Maksimović, Mikić (Mirić od 67.), Mijailović, Milivojević, Dimitrijević, Lazović, Kasalica (Spajić od 90.), Milunović (Asamoa od 72.).   

Ne propustite