Pele: “Mesi najbolji na svetu? Nema šanse!“

Autor: Pavle Lazarević
četvrtak 21.11.2013.
20:25
Izvor: Sportske.net

Legendarni brazilski fudbaler izjavio je da bi svoj glas za najboljeg fudbalera sveta dao Mesiju, ali naglašava da omaleni Argentinac nije najbolji igrač moderne ere fudbala.

Povezane vesti

Trostruki osvajač titule Svetskog prvaka, Pele, i ranije se oglašavao po pitanju Mesija, njegovih igara, i njegovog mesta među najboljim igračima svih vremena.

Dok neki stavljaju Mesija ispred Pelea, kao najboljeg igrača svih vremena, sam Pele kaže da napadač Barselone nije najbolji ni u modernoj eri fudbala.

Individualno, mislim da je Zidan bolji od Mesija. Zidan je bio neverovatan, i saigrači sa kojima je igrao nisu bili ni blizu po kvalitetu saigračima koje u Barseloni ima Mesi,“ rekao je Brazilac.

Upitan kome bi dao svoj glas za najboljeg na svetu u protekloj godini, Pele je rekao da bi svoj glas dao Mesiju, zbog tehnike koju poseduje.

Legendarni Brazilac je još izjavio da je Nejmar već sada bolji igrač od Argentinca, ali i da je nemoguće porediti Mesija i Maradonu.

Po mom mišljenju, Nejmar je tehnički bolji od Mesija. Nikako ne možete porediti Mesija i Maradonu. Mesi se pridružio timu u kojem sve savršeno funkcioniše,“ izjavio je sedamdesettrogodišnji bivši reprezentativac Brazila.

Dok mu izjave o Nejmaru i Maradoni možemo lako osporiti, jedno se mora priznati Peleu, a to je da ne živi kao mnogi u sadašnjem trenutku, i da je veoma svestan kakav je fudbaler bio Zidan.

Ako stavimo sa strane individualna priznanja i nagrade, ako posmatramo samo njihov učinak na terenu i uticaj na igru svog tima, jasno je da je Zidan igrao na nivou koji je iznad maksimuma koji su u dosadašnjem toku svojih karijera pokazali i Mesi i Ronaldo.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.