Pele nezadovoljan napadom Brazila!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 26.05.2014.
20:41
Izvor: Sportske.net

Legenda brazilskog fudbala i, po mišljenju mnogih, najbolji fudbaler svih vremena Pele, rekao je danas da je nezadovoljan napadom koji ima reprezentacija Brazila, izrazivši sumnju da takav tim može da osvoji Svetsko prvenstvo!

Povezane vesti

Kad legenda i čovek čija se reč i dalje poštuje ne veruje u uspeh, to nešto znači. Pele je izrazio ozbiljnu sumnju u napad Brazila na titulu Svetskog prvaka, imajući u vidu, kako je istakao, slabašan napad.

Skolari je zvao Nejmara, Halka, Žoa i Freda, koji će biti potpomognuti najviše Vilijanom i Bernardom. Po Peleovom mišljenju, ovo je jako slabo.

"Mi smo uvek, već dva meseca pred prvenstvo, imali koncipiran napad. Znalo se ko igra, znalo se kako igra, i uvek smo tu bili najjači na svetu.

Često su pričali da imamo slabu odbranu, a mi smo i pored toga pobeđivali, ali sada je situacija drugačija.

Vezni red i odbrana su dobre, ali je napad jako loš. Ne pamtim takvu situaciju u istoriji Brazila
", rekao je Pele.

Od Nejmara će se očekivati mnogo, ali Brazilac je u Barsi ove sezone pokazao da možda još uvek nije dorastao tom zadatku. To smatra i Pele.

"Previše se očekuje od Nejmara. On je još uvek mlad i nema taj kvalitet koji bi hteli brazilski navijači. Po prvi put nećemo imati tu sposobnost i igrače koji mogu svojim lucidnim potezima da reše meč.

Moraćemo da budemo mnogo disciplinovani i organizovani kao tim, a mislim da ćemo igrati i dosta defanzivno.

Videćemo kako će se to svideti navijačima
", istakao je Pele.

Ipak, treba biti pošten i reći da je Nejmar na prošlom Kupu Konfederacija igrao sjajno i praktično tim igrama pokrenuo priče o svom kvalitetu koje se sada čine preteranim.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.