Pepe Rejna napravio problem Liverpulu – Stižu nove osude na račun rasizma!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 01.03.2012.
10:45
Izvor: Sportske.net

Čuvar mreže engleskog kluba izazvao je oštre kritike javnosti zbog promotivnog spota jedne osiguravajuće kompanije u kojem je učestvovao.

Povezane vesti

Problemi vezani za rasizam ove sezone nikako da zaobiđu Liverpul.

Posle Luisa Suareza, ovih dana se na ostrvu govori o Pepeu Rejni koji se osuđuje jer je podržao rasnu diskriminaciju i širenje homofobičnih stereotipa svojim učešćem u jednom video spotu.

Naime, Rejna je snimio reklamu za jednu špansku osiguravajuću kompaniju u kojoj se (između ostalog) nekako obreo u Africi u poseti jednom plemenu, čiji su žitelji oslikani kao „nazadni, prosti, animalistički homoseksualci“, ističe Sajmon Vuli čelnik nevladine odrganizacije koja se bori za prava tamnoputih ljudi.

„Šokiran sam onim što sam video!“

„Kao prvo, kako bi se španski narod osetio kada bi mi Englezi Špance stereotipno opisali kao nazadne, proste, animalističke homoseksualce?“

„Kao drugo, šta ovo govori o Pepeu Reini? Golman Liverpula dugo vreme već živi i radi u Engleskoj i shvatio je valjda da nije u redu da se tamnoputi ljuti oslikavaju na ovaj način. Da li misli da će njegovi saigrači ovo da shvate kao šalu?“ rekao je Vuli.

Reklama o kojoj je reč, vrlo brzo je skinuta sa programa, nema sumnje da će se prašina tek podići.

Da ne objašnjavamo o čemu se u reklami detaljno radi, pogledajte pomenuti video OVDE, ključni i sporni trenutak je pred sam kraj reklame, pa sami procenite...


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.