Pet minuta bojkota - pola miliona dinara!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.09.2013.
10:31
Izvor: Sportske.net

Disciplinski organi Fudbalskog saveza Srbije odredili su novčane kazne superligašima koji su treće kolo počeli sa pet minuta zakašnjenja.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Akcija "Pet minuta za spas srpskog fudbala" stigla je na naplatu superligašima koji su u njoj učestvovali. Crvena zvezda je kao inicijator akcije sa sobom povukla još četiri kluba kojima je Disciplinska komisija FSS danas poslala "uplatnice".

Među kažnjenima se, osim Crvene zvezde, nalaze još OFK Beograd, Radnički iz Niša, Spartak iz Subotice i Novi Pazar.

Zvezda, OFK, Radnički i Spartak moraće da plate po 650.000 dinara, dok će Novi Pazar izdvojiti pola miliona dinara.

Disciplinska komisija je u obrazloženju odluke objasnila da su kazne izrečene jer je prekršaj ponovljen u trećem kolu domaćeg šampionata, a ukoliko kažnjeni budu u narednih godinu dana ponovili grešku, uslediće još rigoroznije sankcije.

Podsećamo, akcija koju je Crvena zvezda pokrenula u drugom kolu JSL bila je uperena protiv predsednika FSS Tomislava Karadžića, čiju su smenu tražili u Ljutice Bogdana, nakon utakmice Partizana i Novog Pazara u prvom kolu nove sezone.

Pored kazni koje su izrečene klubovima, "Disciplinci" su na jučerašnjoj sednici odlučili da trener OFK Beograda Zlatko Krmpotić bude kažnjen sa 20.000 dinara zbog nesportskog ponašanja na meču sa šampionom Srbije.

Ne propustite