Platini preti velikim trošadžijama

Autor: Miloš Marković
nedelja 02.09.2012.
14:23
Izvor: Sportske.net

Predsednik evropske kuće fudbala Mišel Platini otkriva da je 27 klubova dobilo vremenski ultimatum do kada moraju dokazati da su ispoštovali odredbe Finansijskog fer-pleja koji prilikom poslovanja na letnjoj pijaci.

Povezane vesti

Govoreći o situaciji na fudbalskom tršištu i osvrćući se na prelazni rok, Platini još jednom podseća klubove da se moraju poštovati pravila Finansijskog fer-pleja.

Osim besomučnog trošenja novca, novi problem koji se pojavio je taj što klubovi koji su ranije vršili kupovine dobrano zaostaju sa isplatama dugovanja.

“Klubovima je rečeno da do 30. juna moraju da isplate dugovanja. Rok je produžen do 15. jula do kada je sve trebalo da se reši.”

“Sledeća finansijska inspekcija i provera biće održana 30. septembra i mogla bi da bude od presudnog značaja. Svi klubovi koji do tada ne izmire svoja dugovanja i ne srede svoje finansije biće izbačeni iz Evrope.”, upozorava Platini.

Francuz ističe da na ovaj način UEFA pokušava da zaštiti prava klubova i igrača kojima se zaostaje sa isplatama.

“Veliki broj klubova ima višegodišnja dugovanja. Na ovaj način želimo da zaštitimo klubove koji su prodavali igrače, a sada ne mogu da naplate svoja potraživanja.”, rekao je Platini.

Govoreći o Finansijskom fer-pleju, klub koji je prošle godine bio na tapetu, Mančester Siti, ove godine je sasvim obazrivo poslovao, potrošivši samo 15 miliona funti na Džeka Rodvela i još desetak na Matiju Nastasića.

Sa druge strane, šampion Evrope je bio izuzetno aktivan, Čelsi je tokom leta potrošio više od 80 miliona funti na dovođenje Azara, Oskara, Marka Marina, Mozesa i sigurno je da će biti pod budnim okom UEFA.

Uostalom, isto se može reći i za francuski Pari Sen Žermen, na koji će Platini i Finansijska komisija obratiti posebnu pažnju.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.