Po notama ''Maestra'' - Zvezda osvojila Kup!

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.05.2012.
21:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su trofej Kupa Srbije, 24. u klupskoj istoriji. Zvezda je večeras u Kruševcu savladala čačanski Borac sa 2:0, golovima Evandra i Borhe, a Čačani mogu da žale za dve sjajne prilike koje su propustili u prvom poluvremenu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Trofej Kupa Srbije završio je u rukama favorita koji je bio bolji u većem delu meča, ali su fudbaleri Borca mogli da učine ovaj meč mnogo zanimljivijim da su iskoristili jednu od dve velike prilike koje su imali pri rezultatu 0:0.

Fudbaleri Zvezde su znali da kazne ove promašaje i preko Evandra u 40. i Borhe u 85. minutu stignu do zasluženog trijumfa.

Sjajan ambijent na stadionu Napretka, tribine ispunjene, na fudbalerima obe ekipe bilo je da svojom igrom doprinesu da finale Kupa Srbije bude na visokom nivou.

Zvezda od samog starta vrši jak pritisak ka golu Milojevića. Posle samo minut igre, stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Čačana, pokušali su Evandro, pa Kasalica, ali su se fudbaleri Borca odbranili.

Minut kasnije kontra Borca, Pavićević pogađa prečku! Maksimović je loše procenio let lopte, ona je došla do Pavićevića koji izbija sam ispred Bajkovića, ali je prečka sprečila vođstvo Čačana.

Ipak, nastavlja se inicijativa Crvene zvezde, raspoložen je Evandro, koji je u osmom minutu pokušao sa dvadesetak metara, ali je lopta zakačila jednog od igrača Borca i završila u korneru.

Čačanima ostaje da se izbore za još koji kontranapad i tako ugroze gol Bajkovića. Pokušali su to u 12. minutu, ali bez uspeha i veće opasnosti po crveno-bele.

Minut kasnije novi pokušaj Evandra, ali lopta odlazi preko gola.

Kiša pada sve jače, pa će pokušaji iz daljine biti sve opasniji za golmane. U 17. minutu Milivojević je pokušao sa više od 25 metara, ali bez rezultata. 

Napada Zvezda, stvara šanse, ali Čačani odolevaju. U 19. minutu akcija Mladenovića i Evandra, čiji je šut izblokiran, natrčao je Kasalica, ali nije bio precizan.

Blizu pola sata je proteklo, Zvezda je već izvela šest kornera, ali odbrambeni bedem Borca i dalje odoleva.

Međutim, nova sjajna šansa za Borac u 29. minutu, stopostotna! Radivojević je izbio sam ispred Bajkovića, obišao golmana Zvezde, ali i otišao suviše u stranu, pa je mreža Zvezde ostala netaknuta!

Uzvratio je Borha u 33. minutu, ali nije bio precizan...

I konačno gol, Evandro, 1:0 za Zvezdu! Mladenović je odlično centrirao, Borha promašio loptu, koja na kraju dolazi do Evandra, a Brazilac ne greši i kažnjava Čačane za neiskorišćene prilike.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena i Filip Knežević izlazi sam ispred Bajkovića, ali je golman Zvezde bio oprezan, istrčao van svog šesnaesterca i otklonio opasnost.

Početak drugog poluvremena je kasnio zbog povrede pomoćnog sudije, kome je ukazana pomoć u poluvremenu.

Prvu priliku u nastavku imao je Lazović u 49. minutu, posle odličnog proigravanja Mladenovića, ali je suviše oklevao u kaznenom prostoru Čačana i prilika je propala.

Strelac jedinog gola Evandro pokušao je u 55. minutu sa dvadesetak metara, nije bio precizan.

Opasan pokušaj je u 68. minutu imao i Milivojević sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored desne stative.

Minut kasnije, Borha je imao odličan pokušaj sa ivice kaznenog prostora, ali je Milojević izbio loptu u korner. Posle toga je i Tošić pripreetio sa petnaest metara, ali ponovo su se Čačani odbranili.

Sve dileme su rešene u 85. minutu, Borha - 2:0! Greška fudbalera Borca pred svojim kaznenim prostorom, lopta je došla do Evandra koji asistira ka Borhi, a Kolumbijac konačno potvrđuje trijumf Crvene zvezde.

Crvena zvezda: Bajković, Mladenović, Mikić, Tošić, Maksimović, Mijailović, Evandro, Lazović, Milivojević (Kadu), Kasalica (Milunović), Borha. 

Borac: Milojević, Miličić, Radanović, Ignjatovic, Reljić, Spirovski, Prodanović, Knežević, Mugoša (Zoćević), Radivojević (Živanović), Pavićević.       

Ne propustite