Posebne kolovozne trake za Olimpijce

Autor: Beta Beta
utorak 17.07.2012.
20:48
Izvor: Beta

Brzina i prohodnost puteva tokom Olimpijskih igara u Londonu obezbedjena je "Mrežom olimpijskih puteva" koja je dugačka 50 kilometara i koja će u potpunosti biti aktivirana 25. jula.

Povezane vesti

Olimpijci imaju posebne uslove, kako to i zaslužuju.

"Olimpijske trake" su namenjena izsključivo za sportiste i zvaničnike koji sa aerodroma Hitrou stižu do Olimpijskog sela.

Na deonici autoputa M4 u zapadnom delu Londona izmedju Hestona i Brentforda, restrikcije za "obična vozila" važiće od 17 do 22 časa noću.

Taj recept je uspešno primenjen i tokom Igara u Atini 2004. godine.

"Olimpijske trake", kako se navodi na sajtu Bi-Bi-Sija, biće jasno označene, a svi ostali će moći da ih koriste tek po isteku restrikcija.

Budući da bi svaki prekršaj vozače mogao da košta 166 evra, saobraćaj je već drastično smanjen.

Iako gradonačelnik Londona Boris Džonson sa velikim nestrpljenjem očekuje početak Igara i dolazak prvih gostiju, poručujući da "London nikad nije bio spremniji", čak 60 odsto Britanaca ne deli njegovo mišljenje jer smatra da će Engleska dva sedmice praktično biti u vanrednom stanju.

To je pokazala anketa koju je na više od 2.000 ispitanika sproveo Bi -Bi-Si, a analitičari ističu da podatak ne predstavlja iznenadjenje, s obzirom na učestale informacije zvaničnika o pojačanoj bezbednosti i gužvama u saobraćaju.

Zbog najave da će u Londonu, kao i u čitavoj zemlji, bezbednost za vreme Olimpijskih igara biti podignuta na maksimalni nivo, ali i zbog godišnjih odmora, procenjuje se da će više od deset miliona Britanaca te dve sedmice provesti u inostranstvu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.