Posle tuče - trijumf Partizana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.05.2014.
20:06
Izvor: Sportske.net

Posle bolnih poraza od Cedevite u polufinalu F4 ABA lige, a onda i od Crvene zvezde, košarkaši Partizana večeras slavili u Železniku protiv FMP-a. Meč ostao u senci tuče igrača dva tima u poslednjoj četvrtini, pa su crno-beli finiš meča odigrali bez Žofri

mkd.mk
mkd.mk

Povezane vesti

U pretposlednjoj utakmici šestog kola Superlige, košarkaši Partizana su kao gosti savladali FMP u Železniku sa 70:63, posle preokreta u drugom poluvremenu.

Trener Partizana Duško Vujošević večeras nije izveo na parket dvojicu najboljih igrača, Sašu Pavlovića i Bogdana Bogdanovića, kao ni centra Dejana Muslija.

Bez njih trojice, Partizan nije uspevao da nametne svoj ritam igre, FMP je bio potpuno ravnopravan u prvoj četvrtini, a u drugih deset minuta i znatno bolji, pa se na poluvreme otišlo sa čak 10 poena razlike u korist ''Pantera'' - 41:31.

Kao da su tada crno-beli shvatili da je ''vrag odneo šalu'', pa su u trećoj deonici konačno zaigrali na nivou ekipe koja je igrala Top 16 fazu Evrolige. Ovaj deo igre dobili su sa 25:8 i preokrenuli rezultat.

Ipak, rezultatska neizvesnost je i dalje potrajala, a sa njom se pojačavala i nervoza, čija je kulminacija viđena u 35. minutu, kada su najpre Lovernj i Smiljanić ušli u sukob, onda se umešao i Dunđerski, pa i mnogi drugi i umalo je došlo do opšte tuče.

Srećom, bilo je više prisebnih u toj situaciji, pa se sve brzo smirilo.

Ali, onda je trener Partizana Duško Vujošević imao verbalni duel sa klupom FMP-a, pa je epilog svega bilo isključenje glavnih aktera tuče, ali i trenera Partizana.

U poslednjih pet minuta, Partizan je bez prblema priveo posao kraju, za petu pobedu u šest odigranih kola Superlige.

Partizan je do pobede predvodio Davis Bertans sa 26 poena, a centar Nikola Milutinov je upisao 17, uz 7 skokova.

U ekipi FMP-a, najefikasniji su bili Gudurić sa 11 i Dobrić sa 10 poena.


Ne propustite