Prandelijeva ispovest...

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.06.2012.
22:35
Izvor: Sportske.net

Selektor "azura" otvorio je dušu i progovorio o razlozima zbog kojih je napustio klupu Fiorentine.

Povezane vesti

Iako je 2010. godine javnosti poslata slika da je Ćezare Prandeli napustio Fiorentinu da bi preuzeo reprezentaciju Italije, iza njegovog napuštanja kluba iz Firence kriju se drugi razlozi.

Kako je Prandeli u današnjem obraćanju medijima objasnio, problem je bio nepoštovanje njegovih odluka od strane vlasnika Fiorentine, braće Dela Vale.

"Nakon četiri i po godine vođenja Fiorentine imao sam plan da osvojim trofej sa tom ekipom. Imali smo ekipu, pravi projekat za budućnost ali to nije pomoglo. U januaru, nakon četiri i po godine vođenja kluba, borili smo se za plasman u LŠ, bilu u trci za Kup Italije, i dobro stajali u Seriji A" počeo je svoju ispovest Prandeli.

Januarski prelkazni rok bio je tačka raskola između vlasnika Fiorentine i Ćezarea Prandelija. Braća Dela Vale, kako tvrdi selektor "azura", podrivali su njegov autoritet svojim postupcima.

"U tom trenutku tražio sam dva pojačanja, ne svetske klase već dva prosečna igrača iz Italije. Umesto toga doveli su petoricu stranaca koje ja nisam želeo u timu. Tada je nastao problem jer su igrači shvatili da je trener izgubio kredibilitet i sve se srušilo" dodao je Prandeli.

On je istakao da je pokušao da izgladi odnose sa braćom Dela Vale ali da su "zli jezici" bili zaslužni za to da na kraju napusti klub.

"Mislim da je tada neko braći Dela Vale rekao stvari o meni koje nisu bile istinite. Pokušali smo da razgovaramo i da im objasnim ali nije pomoglo" završio je selektor Italije.

Fiorentina je nakon raskida ugovora sa Prandelijem pokušavala da nađe pravo rešenje za trenersku poziciju ali se ispostavilo da je Ćezare Prandeli bio poslednji strateg koji je sa "violom" uspeo da beleži dobre rezultate.

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.