Predsednik Bolivije postao profesionalni fudbaler!

Autor: Miloš Marković
utorak 20.05.2014.
11:06
Izvor: Sportske.net

Jedan od najčudnijih fudbalskih transfera desio se u Boliviji, državi čiji je predsednik pojačao klub iz prve lige, Sport Bojs.

Povezane vesti

Evo Moraleš, 54-godišnji predsednik Bolivije svoju strast prema fudbalu oživeo je na nesvakidašnji način, potpisavši profesionalni ugovor sa pomenutim klubom.

Kao pojačanje na sredini terena, Moraleš je dobio dres sa brojem 10 i ugovor vredan 213 dolara mesečno.

Moraleš će debitovati u avgustu, kada će njegov tim Sport Bojs odigrati meč sa ekipom Santa Kruza.

„Moraleš voli fudbal i zaista je dobar.“, rekao je predsednik kluba Mario Kronenbold.

Tokom svoje dosadašnje 'karijere', predsednik Bolivije je igrao na nekoliko humanitarnih utakmica, sa novinarima, političarima i ostalim zvaničnicima. Godine 2007 učestvovao je u meču odigranom na 6 hiljada metara nadmorske visine, održanom u cilju protesta i pokušaja da se zabrani Boliviji da međunarodne mečeve igra na pomenutoj visini.

Ipak, ovo je sasvim drugačija stvar od njegovih dosadašnjih fudbalskih izleta.

Kako se navodi, predsednik će igrati oko 20 minuta po meču u toku predstojeće sezone, u klubu se ne brinu zbog njegove fizičke sreme.

„Potpisali smo ugovor sa igračem koji je u dobroj formi i sa čovekom koji živi za fudbal. Pred njim će se naći lista mečeva za narednu sezonu i on će sam odabrati na kojima će igrati.“, saopštavaju iz kluba.

Inače, Moraleš je predsednik Bolivije od 2006. godine, nema sumnje da će ovim potezom 'kupiti' glasove i za svoj naredni mandat.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.