Predsednik Valensije podneo ostavku

Autor: Beta Beta
petak 05.04.2013.
21:25
Izvor: Beta

Predsednik fudbalskog kluba Valensije Manuel Ljorente podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog finansijske krize u klubu.

Povezane vesti

Ljorente je na današnjoj konferenciji za medije, u emotivnom obraćanju, rekao da napušta klub, kao i da španski prvoligaš "ulazi u novu eru".

"Ovo je veoma težak dan, jer poslednje četiri godine su bile veoma napete. Uložio sam sebe i svoju porodicu u ovo i zaista je veoma teško biti ovde sa vama i 550 miliona evra duga", rekao je Ljorente.

Ostavku Ljorentea prati imenovanje Federika Varone kao glavnog finansijera kluba, a u narednom periodu videće se da li će Varona preuzeti i presedavanje Valensijom.

"Izgledalo je kao da sam ja hteo da budem prepreka za dolazak Varona, ali ja sam doneo odluku da se povučem. Ako moj odlazak pomaže Valensiji da gradi novu budućnost, neka bude tako, voleo bih da bude tako. Važan je klub, i doneo sam odluku napustim funkciji i ostavim mesta za narednog presednika", kazao je 61-godišnji Španac.

Ljorente je 2009. godine preuzeo Valensiju, koja se i tada nalazila u velikim dugovima, a koje je on pokušao da smanji prodajom talentovanih igrača iz sezone u sezonu.

Uprkos prodaji, danas velikih zvezda, Davida Vilje, Đordija Albe i Huana Mate, Valensija je poslednje tri sezone završavala prvenstvo Španije na trećem mestu, dok u ovoj sezoni zauzima šesto mesto sa 46 bodova, dva manje od četvrtoplasiranog Real Sosijedada.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.