Predstavljamo engleski ponos – 'Oko Sokolovo'!

Autor: Miloš Marković
petak 12.04.2013.
11:38
Izvor: Sportske.net

Premijer Liga je najavila da će od naredne sezone implementirati tehnologiju na stadione koja će pomoći da se izbegnu sumnjive situacije i dileme kada su golovi u pitanju.

Povezane vesti

Englezi se spremaju za revoluciju.

Dugo najavljivano uvođenje tehnologije na fudbalske terene koja je imala svoju generalnu probu u Japanu, od naredne sezone biće i definitivno urađeno u Premijer Ligi.

Čelnici engleskog fudbala doneli su konačnu odluku o implementiranju sistema pod nazivom 'Oko Sokolovo', sistema koji je od tri predložena odabran kao najbolji i najpouzdaniji.

Kako će 'Oko' funkcionisati?


                     

Kamere koje će biti postavljene širom stadiona pratiće loptu koja u slučaju prelaska gol linije šalje signal sudijama koji će donositi konačnu odluku u vezi sa priznavanjem pogotka, što će naročito biti od pomoći prilikom sumnjivih situacija.

Premijer Liga se nada da će se implementiranjem ovog sistema izbeći situacije kakva je bila ona iz 2005. na „Old Trafordu“.

Tada je Pedro Mendes postigao fantastičan gol za Totenhem koji nije priznat iako je lopta koju je Roj Kerol izvadio iz mreže bila dobrih trideset centimetara iza gol linije...


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.