Primera - Barsa rutinirala Seltu, povreda Valdesa!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 26.03.2014.
21:59
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Barselone rutinski su savladali Seltu na Nou Kampu sa 3:0 (2:0) golovima Nejmara i Mesija, ali je utakmicu obeležila povreda golmana Valdesa zbog koje će možda propustiti ostatak sezone.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Već u šestom minutu Barselona je povela preko Nejmara. Golu je prethodila sjajna akcija Mesija i Aleksisa Sančeza, a Nejmaru nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu iz neposredne blizine. Dodavanje Mesija ka Aleksisu je bilo na ivici ofsajda, ali sudija nije podigao zastavicu.

I posle vodećeg gola Barselona je nastavila da dominira, a napadački trojac Aleksis-Mesi-Nejmar imao je nekoliko dobrih prilika, ali nije bilo završnice. U 17. minutu golman Joel je sjajno intervenisao posle dobre akcije Mesija i Aleksisa, "skinuo" je Argentincu zicer.

U 20. minutu videli smo zanimljivu situaciju ispred gola Barse, Bartra je igrao rukom, a glavni sudija je bez oklevanja pokazao na belu tačku. Ipak, na insistiranje pomoćnika da je Bartra igrao rukom van šesnaesterca, odluka je preinačena u slobodan udarac.

Dva minuta kasnije, dogodila se povreda Valdesa. Na usporenom snimku vidi se da je Valdes jako nezgodno stao i opteretio i koleno i skočni zglob. Golman Barselone iznet je sa terena na nosilima u velikim bolovima.

U 30. minutu Mesi je povisio prednost na 2:0, posle fantastičnog dodavanja Inijeste. Argentinac je obišao Joela i ostalo mu je samo da pošalje loptu u prazan gol.

Na poluvremenu je Inijesta zamenjen, takođe zbog predostrožnosti, pošto se požalio na bol.

U 54. minutu istakao se rezervni golman Barse Pinto, sa dve fantastične odbrane. Prvo je "skinuo zicer" Fernandezu, a zatim i Mini, koji je natrčao na odbijenu loptu.

U 67. minutu Nejmar je postigao svoj drugi gol. Sjajna lopta sa Barsine polovine Aleksisa, Nejmar je sjajno primirio, i pored neodlučnih defanzivaca Selte postigao treći gol za domaćina.

Do kraja meča bilo je još par šansi na obe strane, istakli su se i Pinto i Joel posle šuteva Oreljane i Fabregasa, ali nije bilo promene rezultata.

U drugom meču koji je počeo u 20.00 Rajo Valjekano je savladao Osasunu sa 1:0, golom Lariveja u 90. minutu.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite