Privatizacija samo za 'odabrane'?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.09.2013.
21:50
Izvor: Sportske.net

Predsednik Sportskog saveza Srbije i proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šoštar objasnio je da privatizacija neće moći da obuhvati veliki broj klubova već samo pet posto od ukupnog broja registrovanih.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Privatizacija fudbalskih klubova iz dana u dan promiče kao lajtmotiv vesti iz sveta sporta i čini se da će brže no što smo očekivali naši najveći klubovi biti prodati onima koji su spremni da ulažu u njih.

Kada se govori o privatizaciji u prvi plan se stavljaju Crvena zvezda i Partizan a, kako sada stoje stvari, mogućnost da budu privatizovani neće imati svi klubovi već manji broj odabranih.

"Da se razumemo, neće svi klubovi u Srbiji moći da se privatizuju. Realno, to će biti moguće u maksimalno pet odsto slučajeva. I tu ćemo biti taman u evropskim okvirima, jer je tako i u drugim zemljama" objašnjava predsednik Sportskog saveza Srbije a prenose "Novosti".

Aleksandar Šoštar dodao je da će ostatak klubova funkcionisati kao udruženja građana.

"Preostali procenat klubova biće udruženja građana. Do tada bi trebalo do poslednjeg detalja sve da bude jasno. Kakve su obaveze, kakva su prava, ali i odgovornost onih koji će kupiti najveće srpske klubove. U tom slučaju znaće se kolika su prava i obeveze države Srbije" poručuje Šoštar.

Ne propustite