Prlainović: "Ovakva LŠ je budalaština"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.09.2013.
10:48
Izvor: Sportske.net

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović ističe da je sistem koji je LEN primenio na predstojeću sezonu u LŠ očajan i da vaterpolo kao sport biva marginalizovan zbog toga.

Povezane vesti

Osvajač domaćeg šampionata, kupa i Lige šampiona počeo je pripreme za predstojeću sezonu u kojoj će kroz kvalifikacije morati da izbori učešće u najkvalitetnijem takmičenju u Evropi.

Crvena zvezda će vođena Andrijom Prlainovićem morati da se izbori za plasman u grupnu fazu LŠ, što neće biti nimalo lako.

"Treba prvo da uđemo u LŠ, što će biti teže nego plasirati se na završni turnir" objašnjava paradoks iskusni vaterpolista.

Radi se o tome da je LEN promenio sistem takmičenja u Ligi šampiona što je po mišljenju našeg vaterpolo reprezentativca pogubno po sport kojim se bavi.

"Ovo je takva budalaština i nebuloza, da nema reči. Nadam se da će klubovi sledeće godine da naprave svoju ligu, jer ovo što LEN radi je protiv vaterpola. Tvrde da žele napredak ovog sporta, popularizaciju... a rade potpuno suprotno. Vaterpolo je na mrgini" ističe Prlainović.

Jedna od promena u sistemu takmičenja u LŠ je to što će se umesto fajnal-fora igrati fajnal-siks.

"Teško je objasniti ljudima ovaj novi sistem, da se igra fajnal-siks, da će dva tima odigrati po dve utakmice, a četiri po tri... Toliko gluposti na jednom mestu je stvarno neverovatno. Sve je manje ekipa koje žele da učestvuju u tom takmičenju" poručuje kapiten Crvene zvezde.

Srbija će u grupnoj fazi Lige šampiona imati samo jednog sigurnog predstavnika a to je VK Partizan.

Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca moraće kroz kvalifikacije da se izbore za plasman u grupnu fazu takmičenja pa nam ostaje da vidimo hoće li moći da prebrode prepreke koje je LEN neočekivano stavio pred njih.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.