"Puma" oblači Arsenal

Autor: Vladimir Danilović
petak 10.05.2013.
11:25
Izvor: Sportske.net

Arsenal i kompanija "Puma" su potpisali petogodišnji ugovor o sponzorstvu vredan 150 miliona funti.

Povezane vesti

"Puma" je tako uspela da pobedi "Najk" i preotme joj snabdevanje opremom ekipe Arsenala. Ugovor stupa na snagu po završetku sledeće sezone, i trajaće pet godina.

Arsenal će tako zarađivati 30 miliona funti po sezoni, što je više u odnosu Liverpul koji zarađuje 25 miliona funti po sezoni, i Mančester Junajted koji zarađuje "samo" 19,1 milion funti po sezoni.

Arsenal tako završava saradnju sa kompanijom "Najk" koja je trajala poslednjih 20 godina. Ipak, njihov trenutni ugovor sa njima iznosi samo 55 miliona funti za svih sedam godina njegovog trajanja.

Novi ugovor pokazuje da u Arsenalu počinju da duvaju neki novi vetrovi. Mišljenje je da će značajan priliv novca nastaviti potpisivanjem novih sponzorskih ugovora, što će omogućiti "Tobdžijama" ne samo da zadrže svoje najbolje igrače, već i da dovode kvalitetna pojačanja kako bi bili konkurentni sa najjačim klubovima u Premijer ligi.

Spekuliše se da će Venger u narednom prelaznom roku imati 70 miliona funti za dovođenje igrača, a prvi an listi želja je svakako Stevan Jovetić.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.