Put kojim se ređe ide...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.03.2012.
12:51
Izvor:

To što je Partizan na startu proleća obukao jesenji kaput sigurno neće učiniti da im bude manje hladno. Šampionu je potreban rizik, utabanom stazom neće stići dalje od avgusta.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Avram Grant je upoznao srpski fudbal i taj susret bi trebalo da mu posluži kao znak na putu. Pod pretpostavkom da ga Bog ne kuša kao praoca po kome je dobio ime, žrtvovanje nekih predubeđenja bi moglo da mu koristi.

Nije ovo priča o Partizanovoj prednosti, niti o tituli koja je osvojena jesenas, već o Grantovoj misiji.

Njegove ocene ne zavise od prolećnog polugodišta već od letnjeg ispitnog roka. Do tada on igru, ne rezultat, treba da odmakne od srpskih standarda. Ovakve priče u zemlji u koju je stigao,  ponekad završe na barikadi ili u određenim istorijskim situacijama, sahranom nade, ali niko ne može da ga oslobodi od obaveze da pokuša.

Sada je već izvesno da će taj put biti grbav kao teren u Novom Pazaru, pa bi crno - beli morali da se navikavaju.

Ovde se radi o tome da brža igra postaje imperativ. O tome je svojevremeno pričao Stanojević koga su zavarale lake pobede nad timovima koji užinaju puževe i na teren izlaze pod kornjačinim oklopom.

Drugim rečima, Partizan neće postati brži sa ovim igračima, ma kakav mehaničar frizirao motor. Grant mora da rizikuje, da uvede klince u tim, da gleda nekoliko poteza unapred. Zbog toga je u Partizanu, bod ili tri u Novom Pazaru neće okruniti njegovu auru, ali trebalo bi na kraju proleća da ima neki proizvod, umesto sirovine koju najčešće oblikuje letnja užurbanost i cajtnot.

Priče da će jun doneti preokret i da nekoliko kvalitetnih pojačanja menjaju krvnu sliku su FM pogled na fudbal, nije to tako lako, niti se do bitnih stvari stiže razmišljajući o mesecima, pre se tu govori o godinama.

Ali, negde moraš da počneš, recimo žrtvovanjem figure kako bi ostvario taktičku prednost, za početak.

O riziku se radi, utabanim putem se ne stiže daleko, ma šta ziheraši spočitavali. Ako Partizan bude nosio jesenju garderobu na proleće, to nije pomak, a nije ni dovoljno za vreli avgust. Partizanu i Zvezdi se uvek čini da je osmi mesec daleko i redovno ih stvarnost iznenadi...

Ima na kraju još jedan ćar prolećnog starta, češći put u Novi Pazar, Kragujevac, Užice će ovim igračima dobro činiti. Naime, kad si u manjini, iskrivljena vizija gomile ne kvari vidik, pa se i stvari realnije sagledavaju...
 
                                                        https://twitter.com/#!/Boris_sportske

Ne propustite