Radnički loše počeo, onda dodao gas i zakazao duel sa Zvezdom!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.02.2014.
22:33
Izvor: Sportske.net

Posle večerašnjih prvih mečeva završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, poznat je i prvi polufinalni par. Kao što se i očekivalo, za finale će se boriti Radnički i Crvena zvezda.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Podsetimo, najpre su beogradski crveno-beli lako izašli na kraj sa čačanskim Borcem, a onda je i Radnički ubedljivo savladao OKK Beograd, rezultatom 87:72.

Ipak, Kragujevčanima nije sve išlo 'glatko' u ovom susretu. 'Klonferi' su znatno bolje ušli u meč, potpuno kontrolisali igru u prvoj četvrtini, pa je posle prvih deset minuta igre na semaforu stajalo 23:10 za Beograđane.

Ipak, početkom druge deonice, ekipa Miroslava Nikolić je uspela da značajno smanji zaostatak, pa je posle četiri minuta u ovom delu igre, Radnički doša na ''minus 5'' - 20:25, da bi poenima Stefana Birčevića u 16. minutu Kragujevčani prvi put došli u vođstvo - 28:27.

Do kraja prvog poluvremena Radnički je zadržao blagu prednost, ali su košarkaši OKK Beograda, predvođeni raspoloženim Andrijom Bojićem u finišu treće četvrtine ponovo uspeli da vrate neizvbesnost i povedu sa 50:49.

Ipak, tada je kvalitet Radničkog konačno počeo da dolazi do punog izražaja, pa je početkom poslednje deonice kragujevački tim došao i na ''plus 15'' - 69:54.

Tada su dileme oko pobednika praktično bile rešene, Radnički je do kraja imao i 20 poena viška, a u finišu su Beograđani uspeli da donekle ublaže ovaj poraz.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Birčević i Lešić sa po 15 poena, a na drugoj strani, odličan je bio Bojić sa 26 postignutih poena.










Ne propustite