Radnički pobedom u Novu godinu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.12.2013.
22:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaši kragujevačkog Radničkog prekinuli su lošu seriju u ABA ligi i pobedom nad zagrebačkom Cibonom u Kragujevcu uspeli da se odmaknu od samog začelja tabele.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici ABA lige u 2013. godini, kragujevački Radnički je pred svojim navijačima savladao Cibonu rezultatom 78:71.

Do pete pobede u 14 odigranih mečeva Kragujevčani su došli veoma teško, iako su gosti iz Zagreba doputovali desetkovani odlascima nekolicine prvotimaca i večerašnji meč izneli uglavnom sa petoricom košarkaša.

Cibona je znatno bolje počela, poveli su gosti sa 10:0, pa je Radnički u većem delu meča bio u situaciji da juri rezultat. Predvođeni odličnim Šarićem, Zagrepčani su tokom prve deonice uspevali da održe solidnu prednost od oko sedam poena razlike, a tek polovinom druge četvrtine Radnički je posle poena Marka Brkića prvi put prešao u vođstvo - 25:24.

Međutim, gosti su uglavnom lako probijali odbranu Radničkog, ubrzo su povratili prednost i na poluvreme se otišlo rezultatom 37:32 u korist Cibone.

Sličan razvoj događaja viđen je i u trećoj deonici, Radnički je na trenutke uspevao da uhvati priključak, ali je isto tako i dozvoljavao Zagrepčanima da se ponovo rezultatski odlepe.

Prelomni trenuci meča, utisak je, dogodili su se polovinom poslednje deonice. Kada je pri vođstvu gostiju od 63:57, radnički sa dve vezane trojke preko Marinovića i Kalinića stigao do izjednačenja, da bi nešto kasnije i Dario Šarić na drugoj srani morao van igre zbog pet prekršaja.

To je bio nenadoknadiv hendikep za ionako oslabljene goste, što Radnički koristi i u finišu dolazi do važne pobede.

Marko Marinović je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 20 poena, Kalinić je upisao 15, a odličan je bio i novajlija Pilčević koji je postigao 11 poena, od toga tri trojke.

U ekipi Cibone, Jagodić-Kuridža najefikasniji sa 22 poena, a Šarić se zaustavio na 19.

Tabela posle 14 odigranih kola:

14 kolo


Ne propustite