Radnički protiv Budućnosti za Evropu

Autor: Kragujevac.Sportske.net
četvrtak 28.02.2013.
16:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog u subotu igraju možda najvažniji meč ove sezone protiv Budućnosti iz Podgorice. Radnički bi pobedom u ovom meču obezbedio igranje u Evropi naredne godine. Takođe, Kragujevčani bi pobedom bili jednom nogom na F4 ABA lige.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radnočkog iz Kragujevca  dočekuju Budućnost iz Podgorice u okviru 23. kola ABA lige. Ovaj meč zakazan je za subotu 2. mart od 21 čas.

Radnički i Budućnost sastajali su se sedam puta do sada u okviru Jadranske lige, a gosti su imali mnogo više uspeha i pobelili su čak šest mečeva dok je Radnički dobio samo 1 i to na svom terenu 16. januara 2011 godine. Poslednji meč ova dva rivala bio je jako uzbudljiv, a u penal završnici slavila je Budućnost rezultatom 80:78.

Košarkaš Radničkog Bojan Krstović, koji je igrao u ekipi iz Podgorice, kaže da su oni primer timske košarke i da trener jako dobro vodi svoj tim, a takođe je pomenuo i njihov uspeh u Evropi.

"Budućnost ima svoj specifičan sistem. Trener Radonjić jako dobro vodi tim, što pokazuju dobri rezultati protekle tri godine, kako u Jadranskoj ligi, tako i u ULEB kupu. Oni jedini igraju Evrokup sada, prošli su četvrtfinale. I ove godine je to kvalitetna ekipa. Akcenat u igri im je na odbrani, to pokazuje i statistika, primili su najmanje poena u ABA ligi. Krasi ih, pre svega, timska košarka
.", rekao je Krstović.

On je dodao i da je Radnički u dobroj formi i da je vezao šest uzastopnih pobeda, ali i dodao da igraju kod kuće i da očekuje punu halu.

"Sa druge strane, mi smo u naletu, u dobroj smo formi, pobedili smo u poslednjih šest utakmica, pa se nadamo da ćemo na krilima tih pobeda i podrške publike da odbranimo domaći teren,
" kaže Krstović.

I Miloš Borisov naglašava da je adut Radničkog puno "Jezero", ali je i dodao da su ambicije kluba iste kao i na početku sezone i da će iskoristiti svaku dodatnu šansu ako im se ukaže.

"Naše su ambicije i dalje kao sa početka sezone, a naravno da ćemo iskoristiti šansu ako se ukaže do kraja takmičenja, kao što se sada ukazuje. Nadamo se da će hala Jezero biti puna i da će nam publika pomoći, kao na svim prethodnim utakmicama. Što se tiče igre, manje-više sve je poznato
," naglašava Borisov.

On takođe dodaje da se ekipe vrlo dobro poznaju i da će sitnice odlučiti.

"Nisu moguća neka velika iznenađenja jer se ekipe jako dobro poznaju. Oni znaju kako mi igramo, mi dobro poznajemo njih, eventualno se dogode samo neke sitnice koje ne mogu da se predvide. Detaljno se spremamo, kao i za svaku prethodnu utakmicu. Računica je jasna - ako pobedimo mi smo na korak od Fajnal fora. Neće biti završen posao ni tada, ali lakše ćemo ući u naredne duele ako savladamo Budućnost. Idemo na pobedu, iz situacije u kojoj se nalazimo tako bismo bili nadomak F4,"
dodaje Borisov.

Direktan prenos utakmice Radnički-Budućnost najavljen je na TV Arena Sport 1, a biće obezbeđen i internet prenos.

Ulaz za ovaj susret biće slobodan.

Ne propustite