Radnički protiv Mege čuva vrh

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.05.2012.
11:21
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaši Radničkog nalaze se na deobi prve pozicije sa beogradskim Partizanom. Sutra u halu "Jezero" stiže Mega Vizura a pobedom nad mladim sastavom iz Beograda Radnički bi sačuvao prvu poziciju i napravio odličan uvod pred derbi sa crno-belima.

Povezane vesti

Vodeću poziciju Agroživ Superlige dele Partizan i Radnički iz Kragujevca. Sa istim brojem pobeda i poraza ove dve ekipe ulaze u završnicu šampionata a pred Kragujevčanima je veoma važan meč sa Mega Vizurom.

Utakmica se igra u Kragujevcu i svi košarkaši Radničkog svesni su da poraz nije opcija jer je neophodno da se u dobrom raspoloženju krene za Beograd pošto se u petak igra derbi koji će, najverovatinije, odlučiti ko će biti novi šampion Srbije.

Boban Marjanović zimus je stigao u redove Radničkog i lepo se snalazi u timu Miroslava Nikolića a predstojeći meč vidi kao priliku da se pred domaćom publikom ostvari nova pobeda.

"Neće uopšte biti laka utakmica sa Mega Vizurom. Iako su mlada ekipa i nedostaje im iskustvo zbog čega su poraženi par puta, oni igraju dobro. Mi moramo da dobijemo ovaj meč kako bismo ostali u igri za sam vrh Superlige. Pozivam sve navijače da nas isprate do kraja prvenstva, naročito na domaćem terenu gde nas očekuju još tri teške utakmice" rekao je Bobi Marjanović.

Radnički sa Mega Vizurom ima pozitivan skor a prethodne sezone ovaj protivnik je savladan rezultatom 82:72. Nakon ovog duela sledi gostovanje Partizanu a potom meč sa Vojvodinom u Kragujevcu.

Pored Radničkog i Mege u desetom kolu košarkaškog šampionata Srbije sastaće se još:

Hemofarm - Vojvodina
Radnički FMP - Partizan
Crvena zvezda - BKK Radnički

Meč u "Jezeru" igra se u utorak od 19 časova, a ukoliko Radnički i Partizan ostvare očekivane trijumfe u desetom kolu, u petak će se u "Pioniru" sastati u derbiju koji će odlučiti prvaka države.

Ne propustite