Radoman: "Sudijama danas lakše, meni su kriminalci dolazili na vrata"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.12.2013.
12:35
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji internacionalni arbitar Miroslav Radoman smatra da se sudije danas nalaze u mnogo boljoj poziciji nego pre petnaestak godina kada je i sam delio pravdu na terenima širom Srbije. Radoman je otkrio kako mu je bezbednost porodice bila ugrožena, do

Povezane vesti

U jeku hajke na srpske arbitre oglasio se i nekadašnji internacionalni sudija Miroslav Radoman koji i dalje nosi epitet čoveka koji je najviše puta delio pravdu na "svetkovini" srpskog fudbala.

Radoman je za dnevni list "Kurir" objasnio kako u današnje vreme sudije imaju podršku Saveza i ne moraju da brinu za svoju bezbednost zbog posla kojim se bave, kao što je to bilo pre petnaestak godina.

"Danas je lakše sudijama! Setite se ko je sve od 1992. do 2004. godine bio u našem fudbalu. Bilo je bremenito vreme, dok danas sudije iza sebe imaju jači Savez, a i državni organi funkcionišu" kazao je Radoman.

Radoman je iz ličnog iskustva pokušao da objasni kako se mnogo toga danas promenilo na bolje i kako više nema turobnih scena koje su se sudijama ranije događale.

"Sećam se da su me 1998. takozvani navijači napali dok sam bio sa ćerkom u jednom novosadskom restoranu pred utakmicu Vojvodine i Crvene zvezde, na koju sam išao kao gledalac. Gađali su men na ulici, dolazili su mi i kriminalci na vrata, pa sam morao da selim porodicu. Mnogo toga neprijatnog je bilo" prisetio se Radoman.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.