Rašović: "Derbi je prošlost, vreme je za overu titule"

Autor: Beta Beta
utorak 21.05.2013.
12:57
Izvor: Beta

Fudbaleri Partizana nalaze se na korak od odbrane titule u JSL a trener crno-belih najavio je da će igrači dati sve od sebe da već u Smederevu materijalizuju pobedu u "večitom" derbiju.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović izjavio je danas da će njegova ekipa ozbiljno ući u utakmicu protiv Smedereva, u kojoj bi osvajanjem boda mogla da obezbedi šampionsku titulu.

"Derbi je prošao i koncentrisani smo na narednu utakmicu. Svesni smo da Smederevo igra rasterećeno, igraju dobro i efikasno u poslednje vreme. Maksimalno smo koncentrisani i motivisani jer titulu još nismo osvojili. U Smederevu nam se pruža prilika da napravimo poslednji korak", rekao je Rašović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana igraju sutra od 17 sati na gostujućem terenu protiv Smedereva, utakmicu pretposlednjeg, 29. kola Superlige Srbije.

Partizan je u subotu pobedio Crvenu zvezdu sa 1:0 i dva kola pre kraja takmičenja u Superligi stekao pet bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala, pa mu je za osvajanje šeste uzastopne titule potreban bod.

Trener crno-belih rekao je da njegova ekipa sigurno neće potceniti Smederevo, da će na pravi način ući u utakmicu i već posle nje osvojiti titulu.

Partizan je prvi na tabeli sa 67 bodova, dok je Smederevo na poslednjem, 16. mestu, i sledeće sezone igraće u Prvoj ligi Srbije.

"Igrači su svesni da ne postoje lake utakmice, lake pobede i protivnici, jer su svi motivisani kada igraju protiv Partizana. Najteže je igrati unapred dobijenu utakmicu, kao i utakmice posle derbija, jer su igrači ispražnjeni. Ali, Partizan zahteva nove pobede, zaboravljamo šta je bilo", rekao je Rašović.

Upitan da li će na utakmici dobiti sansu i mlađi igrači, trener crno-beli je potvrdno odgovorio. Najavio je da će biti promena u timu u odnosu na duel sa Crvenom zvezdom, kako zbog žutih kartona, tako zbog načina na koji će igrati Partizan.

Novinari su pitali Rašovića koje igrače bi voleo da zadrži u ekipi i sledeće sezone, a on je rekao da "ima želje", ali da zna kako funkcioniše Partizan, kao i da ljudi u klubu znaju da je Partizanu potrebna dobra ekipa za iskušenja koja dolaze.

"Partizan ima potencijal u mladim igračima i želja je da oni ostanu u klubu. Naravno, treba imati i sreće u žrebu za evropska takmičenja, ali je sada preuranjeno o tome govoriti. Ja sam, svakako, optimista i trudićemo se da ispunimo očekivanja", rekao je Rašović.

Ne propustite