Rašović: "Pobeda u Kragujevcu je imperativ"

Autor: Beta Beta
petak 10.05.2013.
14:43
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je danas da njegova ekipa mora da pobedi Radnički u Kragujevcu i tako zadrži dva boda prednosti pred duel sa Crvenom zvezdom.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana sutra od 15 sati igraju u Kragujevcu protiv Radničkog, utakmicu 27. kola Super lige Srbije.

Partizan je prvi na tabeli sa 61 bodom i ima dva više od Crvene zvezde, dok se Radnički bori za opstanak, nalazi se na pretposlednjem 15. mestu sa 24 boda.

"Svesni smo koliko nas čeka teška utakmica u Kragujevcu iz više razloga. Radnički je ekipa koja ima iskusne igrače i ne zaslužuje da se bori za opstanak, a želimo da u derbi udjemo sa dva boda više. Pozitivno gledam u utakmicu i svestan sam da neće biti kalkulacija. Treba očekivati dobru utakmicu", rekao je Rašović na konferenciji za novinare.

Rašović je rekao da svi znaju koliko su teške utakmice koje se igraju pred "večiti" derbi.

"Sada je specifična situacija, nemamo prostora za kalkulacije, nama treba pobeda, moramo da pobedimo i ići ćemo na pobedu", rekao je on.

Trener crno-belih rekao je da očekuje da će Radnički igrati ofanzivno i da će napasti Partizan i dodao da niko u klubu još ne ražmišlja o derbiju koji se igra 18. maja.

"Očekujem da u Kragujevcu odigramo utakmicu na najbolji način, ali su svi svesni da će derbi biti ta utakmica koja će odlučiti prvaka. Stvari zavise od nas i verujem da ćemo uspeti da preskočimo i ovu prepreku", rekao je on.

Upitan u kom sastavu će Partizan sutra igrati u Kragujevcu, Rašović je rekao da je Partizan uigravao dve kombinacije i da će danas odlučiti ko će igrati, ali nije želeo da saopšti tim.

On je istakao da je primetio napredak u timu od kada je preuzeo Partizan i da igrači pokazuju neverovatnu želju i volju na svakom treningu.

"Nemam problem sa igračima, osećam energiju na svakom treningu, oni su motivisani i pozitivni i to je ono što me raduje. Izguraćemo ovo do kraja", rekao je on.

Upitan da prokomentariše pisanje medija da su kandidati za novog sportskog direktora Ivan Tomić, Albert Nađ i Gordan Petrić i sa kojim bi najviše voleo da radi, on je rekao da bi mu dobro došla podrška sportskog direktora, ali da on ne odlučuje o izboru.

Na sutrašnji dan Partizan je 1966. godine igrao u finalu Kupa šampiona protiv Real Madrida, u kome je igrao i otac Vuka Rašovića, Branko.

"To je dan kojim se svi u klubu ponosimo i možda nije slučajno što baš sutra igramo utakmicu", rekao je Rašović.

Ne propustite