Rašovićeve i Ješićeve "sumorne" jeseni

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.11.2013.
10:59
Izvor: Sportske.net

Pristalice fudbalskog kluba Partizan imaju dovoljno razloga za brigu jer pored loše igre koju ekipa pruža statistički podaci govore da je jesenji deo šampionata bio lošiji samo pod vođstvom Miodraga Ješića.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vuk Rašović upisao je svoje ime na negativnu listu trenera crno-belih koji su u Humskoj boravili u prethodnih sedam sezona. Samo je Miodrag Ješić lošije vodio "Valjak" od Rašovića i osvojio manje bodova u jedenjem delu sezone 2006/2007.

Te jeseni je Ješićev Partizan osvojio samo 20 bodova posle 11. odigranih utakmica, što je samo bod manje od onoga što su crno-beli osvojili pod vođstvom Vuk Rašovića.

Partizan je tada imao skor od 6 pobeda, dva remija i tri poraza, a danas je situacija takva da "Valjak" ima šest pobeda, tri remija i dva poraza.

Ako se pogleda učinak Miroslava Đukića, Slaviše Jokanovića i Aleksandra Stanojevića, vidi se da su jeseni tokom kojih su pomenuti stručnjaci sedeli na klupi Partizana bile daleko berićetnije.

Aleksandar Stanojević je apsolutni rekorder jer je posle 11 kola sezone 2011/2012 'njegov' Partizan osvojio 30 bodova što je godinu dana kasnije pošlo za rukom i Vladimiru Vermezoviću.

Miroslav Đukić je u sezoni 07/08 sa crno-belima bio neporažen nakon 11 utakmica sa 27 osvojenih bodova a ništa lošiji Partizan nije bio ni naredne dve jeseni, pod vođstvom Slaviše Jokanovića (08/09 - 26 bodova, 09/10 27).

Kao olakšavajuća okolnost za Vuka Rašovića može se navesti letnja rasrodaja koja odavno nije bila obimnija u klubu iz Humske.

Uz to, Rašovićev Partizan sa tim prosečnim učinkom od 6 pobeda, 3 remija i 2 poraza drži lidersku poziciju na tabeli što dovoljno govori o kvalitetu fudbala pre nekoliko godina i sada.

Ne propustite